Steki Rybne Pieczone
Pieczone steki rybne może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.84 za porcję. 4 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać masło, łosoś, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Jest idealny do valentin day. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest świetne. Spróbuj Steki Pieczone, Steki Z Polędwicy Pieczonej, oraz Pieczone Steki Santa Fe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustawić piekarnik do pieczenia.
Posyp obie strony ryby solą i pieprzem.
Posmaruj obie strony połową masła.
Umieścić na stojaku w patelni brojlerów.
Broil z top stek rybny o 4 cali od ciepła 5 minut.
Posmaruj masłem. Ostrożnie obróć ryby. (Jeśli ryba przykleja się do stojaka, poluzuj delikatnie tokarką lub widelcem.)
Drugą stronę posmarować masłem.
Broil 4 do 6 minut dłużej lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku