Steki Rib-Eye z pikantnym sosem czekoladowym
Steki Rib-Eye z pikantnym sosem czekoladowym to bezglutenowe i דל פחמימות,zne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.39 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 77 g tłuszczu, oraz w sumie 955 kalorii. 14 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Mieszanka oleju canolan, śmietana, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantne Steki Z Dorsza Downeast, Pikantne Steki Marynowane Czosnkiem, oraz Pikantne Steki Marynowane Czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Niech steki siedzieć na 30 minut przed gotowaniem do temperatury pokojowej.
Rozgrzać olej rzepakowy w żeliwnej patelni na średnim ogniu. Steki przyprawiamy solą i pieprzem.
Umieść je na gorącej patelni. Gotować przez około 3 minuty z jednej strony na średnio rzadkie.
Wyjmij steki z patelni, przykryj je luźno folią i pozostaw na 5 minut przed krojeniem, podczas gdy sos.
Włącz temperaturę na patelni w dół do średniej.
Dodać szalotki i gotować, aż trochę zmiękną, o 2 protokół.
Wlać bulion i sos Worcestershire i doprowadzić go na wolnym ogniu. Podczas bulionu przychodzi na wolnym ogniu, dodać sos mix do małej misce i wymieszać z 2 łyżki wody.
Dodać do bulionu, wymieszać i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje. Wymieszać z czekoladą i zimnym masłem, aby zagęścić sos. Smak i dostosować przyprawy z solą i pieprzem.
Steki ułożyć na półmisku, polać sosem (lub podawać z boku) i udekorować natką pietruszki.
Podsmażamy grzyby i cebulę.
W dużej patelni na średnim ogniu, dodać masło. Gdy masło się stopi, dodajemy grzyby i cebulę, doprawiamy solą i pieprzem. Gotować, aż zaczną mięknąć i grzyby uwalniają swoje soki, o 7 protokół. Zdejmij patelnię z ognia i dodaj whisky.
Umieścić z powrotem na ogniu, dodać tymianek i gotować, aż wilgoć odparuje i patelnia jest prawie sucha, o 3 protokół.
Dodać śmietanę i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Gotować, aż krem zgęstnieje trochę, 4 do 5 protokół. Smak i dostosować przyprawy z solą i pieprzem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot]()
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.