Steki Rib-eye z masłem chilli i domowymi frytkami

Steki Rib-eye z masłem chilli i domowymi frytkami
Steki Rib-eye z masłem chilli i domowymi chipsami to danie główne, które serwuje 2. Na $6.79 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 74g tłuszczu, oraz w sumie 986 kalorii. Kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Mieszanka liści tymianku, steki g rib-eye, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 94 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Steki Rib Eye Z Masłem, Steki Rib Eye z masłem kowbojskim, oraz Steki Rib-Eye z masłem pistacjowym i szparagami są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Na masło chili natkę pietruszki rozgnieść z chili, wycisnąć sok z cytryny, skórkę i trochę przypraw. Wyluzuj, aż się uspokoisz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
2
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
3
Na chipsy wrzucić wszystkie składniki na blachę do pieczenia, a następnie doprawić. Piecz przez 35-45 minut, aż będzie złoty i chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
4
Na patelni rozgrzej dobry szczyptę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodać dodatkowe masło i przyprawione steki, smażyć 2-4 min z każdej strony, a następnie przenieść na talerze. Wrzucić liście z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Podzielić na półmiski, dodać chipsy i polać każdy stek kawałkiem masła chilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek z Ribeye w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Miranda Lambert County Road Merlot wina z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia55
Magazyn