Steki Porterhouse W Stylu Florenckim
Steki Porterhouse w stylu florenckim to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis z 8 porcjami. Na 8 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 33 kalorie, 0g białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz akompaniament: kliny cytrynowe, oliwę z oliwek, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 8%, co jest improwizowalne. Spróbuj Grillowane Steki W Stylu Florenckim, Grillowane Steki Porterhouse, oraz Steki Porterhouse ~ Masło Złożone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Steki osuszyć i natrzeć każdą całość 1 łyżeczką soli.
Otwory wentylacyjne na spodzie grilla i na pokrywie. Zapal sterczący komin z węgla drzewnego i wlej zapalony węgiel drzewny na 2 przeciwległe strony DNA grilla, pozostawiając środek czysty. Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy można trzymać rękę 5 cali nad stojakiem na węglach przez 3 do 4 sekund.
Podsmaż steki na lekko naoliwionym stojaku grillowym nad węglami, odsłonięte, aż pojawią się znaki grilla (obracając się o 90 stopni raz z każdej strony dla znaków crosshatch), około 5 minut na stronę. Przenieś steki do obszaru bez węgli pod spodem i grill, pokryte, obracając się od czasu do czasu, aż termometr włożony poziomo 2 cale do mięsa (nie dotykać kości) rejestruje około 43° w większej części mięsa i około125 w mniejszej (filet) sekcji średnio rzadkie, 12 do 15 minut.
Rozgrzej wszystkie palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut. Podsmaż steki na lekko naoliwionym stojaku grillowym, przykrytym, aż pojawią się znaki grilla (obracając się o 90 stopni raz z każdej strony dla znaków crosshatch), około 5 minut na stronę. Wyłącz 1 palnik (środkowy palnik, jeśli są
i umieść steki nad wyłączonym palnikiem. Zmniejszyć ciepło na pozostałym palnika(s) do umiarkowanego i steki grill, pokryte, obracając od czasu do czasu, aż termometr włożony poziomo 2 cale do mięsa (nie dotykać kości) rejestruje około 43° w większej części mięsa i około125 w mniejszej (filet) sekcja średnio rzadkie, 10 do 15 minut.
Przenieść steki do deski do krojenia i odstawić, odkryte, 10 minut. (Temperatura wewnętrzna wzrośnie do co najmniej 57°, podczas gdy steki stoją.)
Każdą część mięsa odciąć z kości, następnie każdy kawałek pokroić w poprzek o ziarno i ułożyć plastry na talerzu.
Posypać lekko solą i skropić olejem.
Steki można grillować na gorącej lekko naoliwionej dobrze przyprawionej dużej patelni grillowej, odsłoniętej, obracającej się raz (i obracającej się o 90 stopni z każdej strony w celu uzyskania śladów crosshatch), 5 minut na stronę. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskie i gotować steki, pokryte odwróconej patelni do pieczenia, obracając się od czasu do czasu, 10 do 15 minut więcej.