Steki glazurowane chili i piwem

Jeśli chcesz dodać więcej amerykańskich przepisów do swojej skrzynki z przepisami, Chili-Beer Glazed Steaks może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 679 kalorii , 46 g białka i 42 g tłuszczu . Za 7,63 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako drogie danie główne. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup sól, pieprz, pikantny sos do steków i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu walentynkowym . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 63% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Wypróbuj steki z polędwicy wołowej z podsmażanymi pieczarkami i winegretem z czerwonego wina , steki nacierane papryką i kolendrą z salsą pomarańczowo-kolendrową oraz steki z pesto, pomidorami i serem feta , aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W małym rondelku wymieszaj sos chili, sos stekowy, szalotki i piwo. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 12-15 minut lub do lekkiego zgęstnienia. Odłóż 1/2 szklanki do podania i trzymaj w cieple.
Posyp steki solą i pieprzem.
Zwilż ręcznik papierowy olejem do gotowania; używając szczypiec z długimi uchwytami, lekko posmaruj ruszt grilla. Grilluj steki, przykryte, na średnim ogniu lub piecz w odległości 4 cali od ognia przez 4-6 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądany stopień wysmażenia (w przypadku średnio wysmażonego termometr powinien wskazywać 145°; średnio wysmażonego 160°; dobrze wysmażonego 170°), od czasu do czasu polewając mieszanką sosu.
Podawać z pozostałym sosem.