Stek Ze Szpinakiem Parmezanowym
Stek ze szpinakiem parmezanem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 573 kalorie, 51g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 5,08 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek, masła, szpinaku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Stek Parmezan, Stek z masłem Parmezanowym, oraz Sałatka Z Grillowanym Stekiem I Parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Stek osuszyć i lekko posmarować oliwą z oliwek. Doprawić 11/2 łyżeczki soli i 2-3 łyżeczki pieprzu. Gotować, obracając raz, 10 do 13 minut w sumie średnio rzadkie.
Przenieś stek na deskę do krojenia, aby odpocząć, około 10 minut.
W międzyczasie roztopić masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż zmięknie, o 5 protokół.
Dodać mąkę i gotować, mieszając, 1 minutę.
Wyjąć z ognia i stopniowo ubijać mleko. Powrót do średniego ciepła i gotować na wolnym ogniu, ubijając, aż lekko zgęstnieje, o 2 protokół.
Wymieszać ze szpinakiem, 1/4 szklanki wody, 1/2 szklanki parmezanu, skórki cytrynowej i gałki muszkatołowej i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje i szpinak jest miękki, o 10 protokół. W razie potrzeby cienkie z wodą. Wymieszać w pozostałej 1/4 szklanki parmezanu i soli do smaku.
Stek cienko pokroić w plasterki i podawać ze szpinakiem.
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley]()
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty