Stek ze smażonego żeberka z rukolą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj smażonego żeberka z rukolą. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 2 i kosztuje $7.5 za porcję. Jedna porcja zawiera 1003 kalorii, 48g białka, oraz 87 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz sól i pieprz, prime Rib-Eye stek, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Zapiekane przegrzebki sezamowe i stek Teriyaki z sałatką z kapusty pieczonej, Łatwy sos do steków z Podsmażonym stekiem z wieszaka, oraz Smażona Wołowina I Pomarańcze Z Rukolą.
Instrukcje
W małym rondlu, połączyć 1/2 szklanki oliwy z oliwek z posiekanym rozmarynem i doprowadzić do gotować na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu.
Wyjąć z ognia i odstawić na 10 minut. Przecedzić olej przez drobne sito i pozostawić do całkowitego ostygnięcia; rezerwy 1/2 łyżeczki rozmarynu.
Ocet balsamiczny ubić na oleju i doprawić solą i pieprzem.
Na średniej patelni żaroodpornej podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk. Sezon stek z solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu, aż dobrze rumiane na dnie, o 3 protokół. Przekręć stek, przenieś patelnię do piekarnika i piecz przez około 8 minut na średnio rzadkie mięso.
Przełożyć stek na deskę do rzeźbienia i odstawić na 5 minut.
Wrzucić rukolę z 1 łyżką rozmarynu vinaigrette i ułożyć sałatkę na 2 talerzach obiadowych. Cienko pokroić stek w poprzek i ułożyć na rukoli.
Każdą porcję posypać 1/4 łyżeczki rozmarynu, a następnie skropić 1 łyżeczką rozmarynu vinaigrette. Przechowywać w lodówce Pozostałe vinaigrette do innego użytku.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![GEN5 Merlot]()
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019