Stek z żelaza marynowany cytryną i czosnkiem
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis ma 147 kalorii, 2G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 30 i kosztuje 24 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka oleju roślinnego, stek z żelazka wołowego, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Marynowany Stek Z Płaskiego Żelaza, Szechwan-Marynowany Stek Z Płaskiego Żelaza, oraz Orange & Jalapeno Marynowany Stek Z Grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
W szklanym naczyniu do pieczenia doprawiamy stek solą i pieprzem oraz natrzeć oliwą z oliwek.
Rozłóż czosnek, szalotki i liście laurowe na całym steku. Obie strony steku przykryć plasterkami cytryny. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 24 godziny. Rozpal grilla i posmaruj olejem roślinnym. Zeskrobać przyprawy i doprowadzić stek do temperatury pokojowej. Doprawić solą i pieprzem i grillować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż średnio rzadkie w ciągu, 3 1/2 minut na stronę.
Przenieś na deskę do rzeźbienia i pozostaw na 5 minut. Cienko pokroić w poprzek ziarna i podawać.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Peju Province Merlot. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah