Stek z łososia z pomarańczowo-balsamiczną glazurą

Stek z łososia z pomarańczowo-balsamiczną glazurą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj stek z łososia z pomarańczowo-balsamiczną glazurą. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.15 za porcję. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 34g białka, oraz 14g tłuszczu. Jest idealny do valentin day. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka koncentratu soku pomarańczowego, czosnek, rozmaryn i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć koncentrat soku pomarańczowego, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody z ciemnej czekolady z dodatkiem pomarańczy z prażonymi orzechami włoskimi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Stek z łososia z pomarańczowo-balsamiczną glazurą, Grillowany stek z polewy balsamicznej i Gremolaty pomarańczowej, oraz Stek z koziego sera z glazurą balsamiczną.

Instrukcje

1
Umieść pierwsze 7 składników w dużej, zamykanej plastikowej torbie. Dobrze wstrząsnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Dodać łososia i przechowywać w lodówce 30 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
3
Wyjmij steki z marynaty i osusz papierowym ręcznikiem. Coat grill z gotowania sprayu i ciepła na wysokiej. Steki Grill, obracając raz w połowie, aż nie półprzezroczyste w centrum, o 4 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
MarynataMarynata
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Self
5
Zobacz analizę danych żywieniowych tego przepisu "

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia77
Magazyn