Stek z łososia pieczony na cedrowej desce z pieczonym sosem Tomatillo i puree Chipotle

Stek z łososia pieczony na cedrowej desce z pieczonym sosem Tomatillo i puree Chipotle może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 998 kalorii, 56g białka, oraz 64G tłuszczu na porcję. Na 6,61 zł / porcja, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz nieleczony półpasiec cedrowy nasączony wodą, masłem, pomidorami i kilkoma innymi składnikami pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ziemniaki można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Słodkimi Ziemniakami jako deser. Jest idealny do valentin day. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Cedrowa Deska puree słodkie i czerwone ziemniaki, Łosoś z desek cedrowych w sosie jeżyn, oraz Cedrowy Łosoś Z Sosem Imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Łosoś: rozgrzej grilla do wysokości.
Usunąć półpasiec z wody i obustronnie posmarować olejem roślinnym.
Umieścić na grillu i pozostawić do ogrzania, około 10 minut.
Wyjąć na patelnię z prześcieradłem. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. doprawić łososia solą i pieprzem, a następnie szybko podsmażyć ze wszystkich stron.
Na każdym goncie ułożyć filet z łososia i przykryć patelnię folią.
Umieścić w piekarniku i gotować, aż po prostu zrobić, o 5 do 8 protokół.
Pieczony SOS Tomatillo: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. natrzyj pomidory, czosnek i cebulę z oliwą z oliwek, umieść na blasze do pieczenia i piecz przez 20 minut lub aż pomidory będą miękkie.
Umieścić wszystkie składniki w maszynce i puree, aż będzie gładka, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Umieścić ziemniaki w dużej misce, dodać masło, ciepłą śmietanę, chipotle puree i czosnek i zacieru, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.