Stek z szalotką i ziemniakami z Lyonnaise
Stek z szalotką i ziemniakami z Lyonnaise może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 565 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje $4.4 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz wino, steki z polędwicy, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ziemniaki Lyonnaise, Ziemniaki Lyonnaise, oraz Lyonnaise z młodych ziemniaków.
Instrukcje
W bardzo dużej patelni nonstick, podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek, aż się połysk.
Dodać ziemniaki w lekko nakładającej się warstwie i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty i prawie gotowane przez, O 8 protokół.
Dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 5 minut dłużej.
Dodać 1/2 łyżki octu i delikatnie wrzucić do połączenia. Przykryj luźno i utrzymuj ciepło.
Tymczasem w innej dużej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, aż się połysk. Sezonować steki z solą i pieprzem i gotować je na umiarkowanie dużym ogniu, obracając od czasu do czasu, aż rumiane i chrupiące, 8 do 10 minut dla średnio rzadkie.
Przełożyć steki na półmisek i ogrzać.
Dodaj 1 łyżka masła i szalotki na patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać pozostałe 1 1/2 łyżki octu i gotować, aż odparuje, o 30 sekund.
Dodać wino i gotować, aż zmniejszy się o dwie trzecie, o 2 protokół.
Zdjąć z ognia i zawirować w pozostałej 1 łyżce masła.
Dodać natkę pietruszki i wszelkie zgromadzone soki mięsne, doprawić sosem solą i pieprzem i łyżką na mięso.
Steki podawać od razu z ziemniakami.