Stek z sosem z sera pleśniowego
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 32 kalorie, 4G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 30. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka brandy, pietruszka, szary Poupon kraj musztarda dijon, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ser Pleśniowy Brandowany, Stek z Rib Eye z sosem z cebulowego sera pleśniowego, oraz Stek Z Sosem Sherry Z Sera Pleśniowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Patelnia ciepła na dużym ogniu.
Dodaj stek; gotuj od 4 do 5 min. z każdej strony lub do średniej doneness (160F).
Usuń stek z patelni, zastrzegając kapie na patelni; pokrycie stek, aby utrzymać ciepło.
Dodaj brandy do mięsa kapie na patelni; gotować do deglaze patelni, stale mieszając, aby usunąć rumiane kawałki z dna patelni.
Dodać bulion wołowy; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego; gotować 3 do 5 min. lub do momentu, aż mieszanina bulionu zostanie nieznacznie zmniejszona, stale mieszając.
Dodać ser, śmietanę i musztardę; dobrze wymieszać. Gotować, aż ser całkowicie stopi się i dobrze wymieszać mieszaninę, często mieszając.
Pokrój stek na cztery kawałki; umieść po jednym kawałku na każdym z czterech talerzy. Wierzch równomiernie polać sosem serowym; posypać natką pietruszki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym winem, którego możesz spróbować, Jest Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot]()
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.