Przepis stek z sosem Teriyaki może zaspokoić Japońskie pragnienie w przybliżeniu 15 minut. Na 4,85 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 52g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 440 kalorii. Mieszanka sosu sojowego, sól i pieprz, cukier, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Przepis ten zachwycił 141 osób. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Stek z sosem Teriyaki, Grillowany stek z balsamicznym sosem Teriyaki, oraz Skrzydełka kurczaka Teriyaki ze świeżym sosem Teriyaki dla podobnych receptur.
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.