Stek Z Serem Pittsburgh
Stek z sera Pittsburgh wymaga około 55 minut od początku do końca. Za 5,43 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 1421 kalorii, 47g białka, oraz 93g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do valentin day. Udaj się do sklepu i podnieś rib-eye, pomidorki koktajlowe, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 84%. Ten wynik jest ogromny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Stek Z Serem Pittsburgh, Sałatka Z Pittsburgha, oraz Ziemniaki Pittsburgh.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wymieszaj ocet i cukier w dużej misce, aż cukier się rozpuści.
Dodaj cebulę, musztardę, nasiona selera, sól selera oraz sól i pieprz do smaku. Powoli ubijaj olej, aż zemulguje.
Dodaj kapustę i marchewkę i wymieszaj, aby połączyć.
Pozostaw w temperaturze pokojowej na 15 minut przed podaniem.
Podgrzej grill do wysokiej.
W średniej misce wrzuć pomidory do oleju rzepakowego i dopraw solą i pieprzem do smaku. Grilluj, aż zwęglą się i zmiękną.
Przełóż je do miski, dodaj czosnek, cebulę, oliwę i tymianek i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Pozostaw w temperaturze pokojowej na 30 minut przed podaniem.
Podgrzej grill do wysokiej.
Posmaruj plastry ziemniaków olejem z obu stron i dopraw solą i pieprzem do smaku. Grilluj z obu stron na lekko złoty kolor i po prostu ugotuj.
Posmaruj stek z obu stron olejem i dopraw solą i pieprzem do smaku. Grilluj na złoty kolor i zwęglony z obu stron i ugotowany do średnio wysmażonego wysmażenia, około 6 minut z każdej strony.
Wyjmij steki z grilla na deskę do krojenia i odstaw na 10 minut przed pokrojeniem w cienkie plasterki.
Połóż pokrojone mięso na folii aluminiowej i posyp plasterkami sera. Włóż z powrotem na grill, zamknij pokrywę i gotuj, aż ser zacznie się topić, około 45 sekund. Mięso kopca na dnie chleba i na wierzchu z ziemniakami, pomidorowym smakiem i sałatką coleslaw. Przykryj wierzch chleba i podawaj.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na stek. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które można spróbować, jest Juve Y Camps Pinot Noir Brut rosé. Ma 4,1 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Juve Y Camps Pinot Noir Brut Rose]()
Juve Y Camps Pinot Noir Brut Rose
Ta cava uwodzi jasnym wiśniowo-czerwonym kolorem i pięknym musowaniem. Odzwierciedla charakter odmiany, z nutami wiśni i truskawek otoczonymi miodem, tostowym chlebem i lekką kwiecistością. Jest intensywny, świeży i żywiołowy w ustach, z bogatym, aromatycznym wykończeniem. Dobrze komponuje się z makaronem, wędlinami, japońskimi potrawami i wypiekami.