Stek z Rib-Eye z cebulą Vidalia
Stek z Rib-Eye z cebulą Vidalian może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 6,5 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 927 kalorii, 49g białka, oraz 69g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz przyprawy, cebulę vidalian, steki rib-eye i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona Cebula Vidalian, Prażona Cebula Vidalian, oraz Pieczona Cebula Vidalian dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Każdy stek natrzeć z obu stron oliwą z oliwek i przyprawami. Grilluj na dużym ogniu, obracając się tylko raz, do pożądanej doneness.
Na pokrojoną stronę każdej z 4 połówek cebuli kładziemy trochę posiekanego czosnku, 2 łyżki masła i łyżeczkę przyprawy. Do góry każdą drugą połówką. Owinąć każdą cebulę całkowicie w folię aluminiową i zakopać w gorących węglach przez około 10 minut, aż będą dość miękkie. Przenieść do rusztu, aby zakończyć gotowanie, kolejne 5 minut lub tak. Cebula powinna być złota i miękka aż do rozpadu.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Robert Mondavi Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Valley Merlot]()
Robert Mondavi Napa Valley Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.