Stek z Rib-Eye w marynacie przypominającej Gremolatę

Stek z Rib-Eye w marynacie przypominającej Gremolatę
Stek z Rib-Eye w marynacie przypominającej Gremolatę to bezglutenowe i pierwotne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 71 g tłuszczu, oraz w sumie 1011 kalorii. Na $9.78 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do valentin day. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Najlepiej sprawdza się jako marynata i odbywa się w mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, cayenne, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Marynata do steków i Ale Meat-ciesz się stekiem steakhouse w domu, Stek Z Polewy Tamaryndowej I Gremolaty Pomarańczowej, oraz Stek z gremolatanem z orzechów laskowych i kalafiorem.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie składniki i rozłóż połowę na wierzchu steków. Włóż folię na steki i Odwróć, aby pokryć drugą stronę pozostałą gremolatą. Owinąć i odstawić na 30 minut do 1 godziny. (Można to również zrobić za pomocą plastikowej zamykanej torby.) Flip steki raz podczas marynowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
2
Rozgrzać grill do średnio-wysokiej temperatury. Steki grillowane przez 4 do 5 minut z każdej strony dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Wyjąć na półmisek i odstawić na co najmniej 10 minut.
1
Grilluj papryki poblano, aż będą zwęglone i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Meksykańskie Chorizo WieprzoweMeksykańskie Chorizo Wieprzowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Wyjąć na deskę do krojenia i posiekać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
3
Dodaj je do blendera wraz z pozostałymi składnikami i zmiksuj na gładką masę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Przełożyć do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Umieść plastry arbuza na grillu, aż uzyskają ładne znaki char.
Składniki, których będziesz potrzebować
ArbuzArbuz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Wyjąć na deskę do krojenia i posiekać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
3
Umieść arbuza w dużej misce i dodaj maliny, kokos i pokruszoną fetę. W innej misce ubić cebulę, ocet, oliwę z oliwek, sól waniliową i cayenne połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
ArbuzArbuz
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Wlać mieszaninę arbuza, dodać miętę i wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ArbuzArbuz
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1
W średnim rondlu na małym ogniu dodaj figi, ocet balsamiczny i płatki chili. Gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o 1/3, a następnie odcedzić ocet do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać cebulę i skropić oliwą z oliwek. Doprawić solą i pieprzem, do smaku i marynować przez 30 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Umieść na grillu na kilka minut, aby SCHAR z każdej strony.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
Podajemy żeberka z sosem śmietanowym, sałatką i szkliwioną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śmietanowySos śmietanowy
Stek RibeyeStek Ribeye
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)1szczyptaPinch cayennePinch cayenne2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany świeży kokosposiekany świeży kokos113opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefeta, pokruszonafeta, pokruszona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuszone figi mission, połówkisuszone figi mission, połówki8goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepół na półpół na pół1limonka, Skórka i sokilimonka, Skórka i soki2limonki, zalane i wyciskanelimonki, zalane i wyciskane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane liście miętyposiekane liście mięty591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia4krewetki i żyłkiOliwa z oliwekOliwa z oliwek1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo posiekane liście pietruszkiświeżo posiekane liście pietruszki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane liście pietruszki (ok. 1/2 pęczka)posiekane liście pietruszki (ok. 1/2 pęczka)2largespoblanospoblanos1karton malinykarton maliny1Batoniki toffi Heathczerwone płatki chiliczerwone płatki chili1czerwona cebula, pokrojona gruboczerwona cebula, pokrojona grubo591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa2calegrube steki rib-eyegrube steki rib-eye4krewetki i żyłkiSól waniliowaSól waniliowa4krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana słodka cebulaposiekana słodka cebula2kilogramyarbuz obrany, pokrojony w plasterki i usunięty z pestekarbuz obrany, pokrojony w plasterki i usunięty z pestek

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. La Jota Howell Mountain Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
La Jota Howell Mountain Merlot
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Rodzaje PotrawPrzyprawyMarynaty
Magazyn