Stek z Rib-Eye w marynacie przypominającej Gremolatę

Stek z Rib-Eye w marynacie przypominającej Gremolatę
Stek z Rib-Eye w marynacie przypominającej Gremolatę to bezglutenowe i pierwotne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 71 g tłuszczu, oraz w sumie 1011 kalorii. Na $9.78 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do valentin day. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Najlepiej sprawdza się jako marynata i odbywa się w mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, cayenne, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Marynata do steków i Ale Meat-ciesz się stekiem steakhouse w domu, Stek Z Polewy Tamaryndowej I Gremolaty Pomarańczowej, oraz Stek z gremolatanem z orzechów laskowych i kalafiorem.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie składniki i rozłóż połowę na wierzchu steków. Włóż folię na steki i Odwróć, aby pokryć drugą stronę pozostałą gremolatą. Owinąć i odstawić na 30 minut do 1 godziny. (Można to również zrobić za pomocą plastikowej zamykanej torby.) Flip steki raz podczas marynowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2
Rozgrzać grill do średnio-wysokiej temperatury. Steki grillowane przez 4 do 5 minut z każdej strony dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Wyjąć na półmisek i odstawić na co najmniej 10 minut.
1
Grilluj papryki poblano, aż będą zwęglone i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Wyjąć na deskę do krojenia i posiekać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
3
Dodaj je do blendera wraz z pozostałymi składnikami i zmiksuj na gładką masę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Przełożyć do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1
Umieść plastry arbuza na grillu, aż uzyskają ładne znaki char.
Składniki, których będziesz potrzebować
ArbuzArbuz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Wyjąć na deskę do krojenia i posiekać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
3
Umieść arbuza w dużej misce i dodaj maliny, kokos i pokruszoną fetę. W innej misce ubić cebulę, ocet, oliwę z oliwek, sól waniliową i cayenne połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
ArbuzArbuz
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Wlać mieszaninę arbuza, dodać miętę i wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ArbuzArbuz
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1
W średnim rondlu na małym ogniu dodaj figi, ocet balsamiczny i płatki chili. Gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o 1/3, a następnie odcedzić ocet do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Dodać cebulę i skropić oliwą z oliwek. Doprawić solą i pieprzem, do smaku i marynować przez 30 minut do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
3
Umieść na grillu na kilka minut, aby SCHAR z każdej strony.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Podajemy żeberka z sosem śmietanowym, sałatką i szkliwioną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śmietanowySos śmietanowy
Stek RibeyeStek Ribeye
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)1szczyptaPinch cayennePinch cayenne2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany świeży kokosposiekany świeży kokos113papryka habanerofeta, pokruszonafeta, pokruszona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuszone figi mission, połówkisuszone figi mission, połówki8goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepół na półpół na pół1limonka, Skórka i sokilimonka, Skórka i soki2limonki, zalane i wyciskanelimonki, zalane i wyciskane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane liście miętyposiekane liście mięty591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychOliwa z oliwekOliwa z oliwek1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo posiekane liście pietruszkiświeżo posiekane liście pietruszki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane liście pietruszki (ok. 1/2 pęczka)posiekane liście pietruszki (ok. 1/2 pęczka)2largespoblanospoblanos1karton malinykarton maliny1warzywo (np. szpinak)czerwone płatki chiliczerwone płatki chili1czerwona cebula, pokrojona gruboczerwona cebula, pokrojona grubo591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa2calegrube steki rib-eyegrube steki rib-eye41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól waniliowaSól waniliowa41 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana słodka cebulaposiekana słodka cebula2kilogramyarbuz obrany, pokrojony w plasterki i usunięty z pestekarbuz obrany, pokrojony w plasterki i usunięty z pestek

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. La Jota Howell Mountain Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
La Jota Howell Mountain Merlot
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Rodzaje PotrawPrzyprawyMarynaty
Magazyn