Stek z papryką w sosie musztardowo-miętowym

Stek z papryką w sosie musztardowo-miętowym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 456 kalorii, 35g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.33 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pieprz, olej canolan, chrzan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Stek z papryką w sosie musztardowo-miętowym, Stek z papryką w sosie Truskawkowym Zinfandel i pomarańczowo-musztardowym Aioli, oraz Burgery z czarnym pieprzem w sosie musztardowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć musztardę, miód, chrzan, miętę, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w małej misce; trzepaczka dobrze.
Niech mieszaniny musztardy siedzieć w temperaturze pokojowej, aby umożliwić smaki do stopienia (około 15 minut).
Połącz pozostałą sól i pieprz w płytkim naczyniu; naciśnij obie strony steków do mieszaniny.
Rozgrzać olej w patelni nieprzywierającej na dużym ogniu, aż olej zacznie migotać.
Umieść stek na patelni; gotuj, aż uformuje się skorupa (około 4-5 minut). Obróć steki; kontynuuj gotowanie aż do pożądanego stopnia doneness (o 3 minuty dla rzadkich, 4 minuty dla średnio rzadkich, i 5 minut dla średnich).
Wyjmij steki z patelni; pozostaw 5 minut przed podaniem.
Steki podawać z sosem musztardowym.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![GEN5 Merlot]()
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019