Stek z papryką i cebulą
Stek z papryką i cebulą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 281 kalorii, 31g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na $3.45 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 12 smakoszy i kucharzy. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz musztardę w proszku, kawę rozpuszczalną, mielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Stek Z Kawą, Stek Z Kawą, oraz Stek z kawą i jajka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 2 łyżki brązowego cukru, kawa rozpuszczalna, kakao w proszku, musztarda w proszku, chile w proszku, cynamon i 1 łyżeczka soli w misce; pocierać mieszaninę między palcami, aż dobrze. Doprawić stek solą, a następnie obficie natrzeć mieszanką kawowo-przyprawową.
Rozgrzać olej roślinny na dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu. Pracując partiami, jeśli to konieczne, podsmaż stek, od 3 do 6 minut na stronę dla średnio rzadkich.
Przenieś do deski do krojenia i pozwól odpocząć; zarezerwuj soki na patelni.
Dodaj pozostałe 1 łyżeczka brązowego cukru i cebulę na patelni.
Posypać 1/4 łyżeczki soli i pieprzem do smaku; gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż cebula będzie miękka i złocista, około 5 minut.
Dodać paprykę i 1/4 szklanki wody; gotować, mieszając, aż chrupiące-przetargu, o 5 protokół. Wymieszać z sokiem z limonki. Doprawić solą i pieprzem.
Stek pokroić na ziarno. Podziel stek, papryka, cebula i soki z patelni między talerze.
Podawać z limonką i chlebem kukurydzianym.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Merlot Dyrektora. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.