Stek z masłem z niebieskiego sera i sałatką z selera

Stek z masłem z niebieskiego sera i sałatką z selera jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 354 kalorie, 37g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na $2.97 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 6 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, seler, sól koszerną i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Sałatka ze stekiem i frytką z masłem z sera pleśniowego + jajka gotowane, Sałatka z selera, sera pleśniowego i orzechów laskowych, oraz Surówka z selera z sosem z sera pleśniowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Namoczyć plastry cebuli w misce z zimną wodą, o 10 protokół. Steki przebić widelcem i doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać Worcestershire i gorącym sosem w naczyniu do pieczenia, dodać steki i włączyć płaszcz; odstawić podczas przygotowywania masła i sałatki.
Masło, ser pleśniowy i 1 łyżka natki pietruszki rozgnieść w małej misce i doprawić solą i pieprzem.
Cebulę odcedzić i osuszyć, a następnie wrzucić do innej miski seler, 1 łyżkę oliwy z oliwek i pozostałe 2 łyżki natki pietruszki. Zetrzyj skórkę z połowy cytryny do mieszanki selera i wyciśnij cały sok. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Rozgrzać dużą patelnię żeliwną na dużym ogniu, następnie dodać pozostałe 2 łyżeczki oliwy z oliwek i gotować steki, aż rumiane na dnie, 3 do 5 protokół. Flip i nadal gotować 3 do 5 Więcej minut dla średnio rzadkie.
Przenieś na talerz i pozostaw 5 minut.Na wierzch polać masłem z niebieskiego sera i podawać z sałatką z selera.
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon.
![Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.]()
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
A medium purple color. Flavors of satsuma plum, dark chocolate covered raspberries, and allspice aromas primarily. On the palate, this is a classic Merlot with good concentration. It is savory and medium bodied with velvety tannins. Homemade cherry pie tart and sandal wood aromas are perceived easily when tasting.