Stek Z Kurczaka Smażony
Smażony stek z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 3,32 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 52g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 1081 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka cayenne, przyprawiona sól, olej canolan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Stek smażony z kurczakiem, Stek Z Kurczaka Smażony, oraz Stek Z Kurczaka Smażony.
Instrukcje
Zacznij od linii montażowej potraw na mięso: mleko zmieszane z jajkiem w jednym; mąka zmieszana z przyprawami w jednym; mięso w jednym; następnie miej jeden czysty talerz na końcu, aby otrzymać panierowane mięso.Przer. po jednym kawałku mięsa. Doprawić obie strony solą i pieprzem, a następnie zanurzyć w mieszaninie mleczno-jajecznej. Następnie umieść mięso na talerzu z przyprawionej mąki. Obróć się, aby dokładnie pokryć.
Włożyć mięso z powrotem do mieszanki mleczno-jajecznej, zmieniając się w warstwę.
Włóż z powrotem do mąki i obróć do płaszcza.(So: mokra mieszanka / sucha mieszanka/mokra mieszanka / sucha mieszanka.)
Na czystym talerzu umieścić panierowane mięso, następnie powtórzyć z pozostałym mięsem.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Wrzuć kilka posypek mąki, aby upewnić się, że jest wystarczająco gorąca. Gotować mięso, trzy kawałki na raz, aż krawędzie zaczną wyglądać złotobrązowe; około 2 do 2 1/2 minut z każdej strony.
Wyjąć na wyłożoną ręcznikiem papierowym talerz i utrzymać ciepło. Powtarzaj, aż całe mięso zostanie ugotowane. SOS: po usmażeniu całego mięsa, wlać tłuszcz do żaroodpornej miski. Nie czyszcząc patelni, zwróć ją do pieca na średnim ogniu.
Dodać 1/4 szklanki smaru z powrotem do patelni. Pozostawić do nagrzania smaru.
Posypać 1/3 szklanki mąki równomiernie na tłuszczu. Za pomocą trzepaczki wymieszaj mąkę ze smarem, tworząc złotobrązową pastę. Przechowywać gotowanie, aż osiągnie głęboki złoty kolor brązowy. Jeśli pasta wydaje się bardziej tłusta niż pasta, posypać kolejną łyżką mąki i trzepaczką.
Stale ubijając, wlać mleko. Gotować, aby zagęścić sos. Przygotuj się, aby dodać więcej mleka, jeśli stanie się zbyt gęsty.
Dodać sól i pieprz i gotować przez 5 do 10 minut, aż sos będzie gładki i gęsty. Pamiętaj, aby spróbować, aby upewnić się, że sos jest wystarczająco przyprawione.
Podawać mięso obok dużej strony puree ziemniaczanego.
Polej sosem cały syf!Obrać i pokroić ziemniaki na kawałki, które są na ogół tej samej wielkości. Przynieś duży garnek z wodą na wolnym ogniu i dodaj ziemniaki. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 30 do 35 minut. Kiedy są gotowane, widelec powinien łatwo wsunąć się do ziemniaków bez oporu, a ziemniaki powinny prawie, ale nie całkowicie, rozpadać się.
Odcedzić ziemniaki w dużym durszlaku. Gdy ziemniaki zakończą opróżnianie, włóż je z powrotem do suchego garnka i połóż garnek na piecu. Rozgnieść ziemniaki na małym ogniu, umożliwiając ucieczkę całej pary, przed dodaniem wszystkich innych składników.Wyłącz kuchenkę i dodaj 1 ½ patyczków masła, 8-uncji Pakiet Serek i około ½ szklanki pół na pół. Mash, mash, mash! Następnie dodać około ½ łyżeczki soli przyprawowej Lawry i ½ łyżeczki czarnego pieprzu.Dobrze wymieszać i umieścić w średniej wielkości naczyniu do pieczenia. Wrzucić kilka klepnięć masła na wierzch ziemniaków i umieścić je w 350-stopniowym piekarniku i podgrzewać, aż masło się stopi i ziemniaki są rozgrzane. Uwaga: przygotowując to danie dzień lub dwa wcześniej, wyjmij je z lodówki około 2 do 3 godzin przed podaniem.
Piec w 350-stopniowym piekarniku przez około 20 do 30 minut lub do czasu rozgrzania.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley]()
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty