Stek z gotowanymi jajkami
Need a bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przystawek? Steak Hash z jajkami w koszulce może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 291 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek, sól, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest solidne. Podobne przepisy to Stek z gotowanymi jajkami, Wiejski Haszysz Z Jajkami Gotowanymi W Garnku, oraz Nowy ziemniaczany Hash z gotowanymi jajkami.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotować 6 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj pomidory; gotuj 1 minutę, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj bakłażana i dalej 3 składniki (przez Chili-Espresso przetarł stek); gotować 3 minuty lub do ogrzania. Wymieszać z solą i 1/4 łyżeczki pieprzu. Trzymaj mieszaninę steków ciepłą.
Dodaj wodę do dużej patelni, wypełniając dwie trzecie pełne. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować.
Dodać ocet. Rozbić jajka na patelni; gotować 3 minuty lub do pożądanego stopnia doneness. Ostrożnie wyjąć jajka z patelni za pomocą łyżki szczelinowej. Łyżka około 1 1/2 filiżanki wymieszać na każdym z 4 talerzy; góry każdej porcji z 1 jajkiem.
Posypać równomiernie pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu i pietruszki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Merlot Dyrektora. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 21 dolarów za butelkę.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.