Stek z ginu i przypraw
Gin i Spice stek flanka może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 312 kalorii, 26g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ziele angielskie, rosół z kurczaka, śmietanę do bicia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jagody jałowca można śledzić to danie główne z Tarty z ginem i tonikiem jako deser. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Stek z flanki z przyprawami, Spice Rubbed Flank Steak, oraz Grillowany Stek Z Dodatkiem Przypraw.
Instrukcje
W młynku do przypraw, szlifować 2 łyżeczki. jagody jałowca, ziele angielskie i pieprz aż do grubo zmielonego.
Dodać sól i Wir do wymieszania.
Trim fat from steak. Mięso opłukać, osuszyć i natrzeć olejem. Pat i pocierać mieszankę przypraw po obu stronach.
W 2-qt. garnek, przynieść bulion i pozostałe 2 łyżeczki. jagody jałowca do wrzenia na dużym ogniu i gotować, aż zmniejszy się o 3/
Dodać śmietanę i 2 łyżki. gin i gotować na średnim ogniu, aż zmniejszy się o połowę.
Połóż stek na naoliwionym ruszcie do gotowania na solidnym łóżku z bardzo gorących węgli lub najwyższego ciepła gazowego (możesz trzymać rękę od 1 do 2 w. powyżej rusztu tylko 1 do 2 sekund); przykryć grill gazowy. Gotować, aż będzie jędrny po naciśnięciu na cienkim końcu, ale nadal dość różowy wewnątrz (pokroić, aby sprawdzić), 8 do 10 minut; odwrócić w połowie. W międzyczasie podgrzej SOS gin na średnim ogniu i, jeśli chcesz więcej zip, dodaj 1 łyżkę. gin.
Przelej stek na deskę do rzeźbienia ze studnią (aby złapać soki). Ostrym nożem pokrój stek w cienkie, szerokie plastry na ziarnie, trzymając nóż pod niskim kątem do mięsa.
Stek przełożyć na ciepły półmisek, skropić kroplówki i sok z deski do sosu gin.
Podawać plastry mięsa z sosem.