Stek z flanki z pieczarkami
Stek z flanki z pieczarkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 197 kalorii, 28g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 4,36 zł za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pod ręką grzyby, majeranek, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany stek z pieczarkami, Słodki stek marynowany sojowo z grzybami, oraz Stek z pieczarek i cebuli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz sos sojowy i kolejne 4 składniki w dużej, wytrzymałej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Dodaj stek; uszczelnij worek i wstrząśnij, aż stek będzie dobrze pokryty. Marynować w lodówce 8 godzin, obracając torbę od czasu do czasu.
Wyjąć stek z marynaty, zastrzegając marynatę.
Pokrój stek po przekątnej ziarna na paski o grubości 1/4 cala.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj stek; gotować 5 do 6 minut lub aż rumiane ze wszystkich stron, często mieszając.
Odcedzić i osuszyć ręcznikami papierowymi. Wycierać kapiele z patelni papierowym ręcznikiem.
Zalać patelnię sprayem do gotowania; umieścić na średnim ogniu do gorąca.
Dodać grzyby; podsmażyć 3 minuty. Wymieszać z marynatą i pietruszką. Przykryć, zmniejszyć ogień do średniego i gotować 5 minut. Powrót stek na patelnię; gotować aż do całkowitego ogrzania.