Stek Achiote z jabłkiem i jicama Slaw to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 470 kalorii, 35g białka, oraz 19g tłuszczu. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz zmielone nasiona annatto, sól, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Flank Steak Tacos ze Slaw, Grillowany stek Azjatycki ze słodką Slaw, oraz Grillowany Stek Azjatycki Ze Słodką Slaw dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać grill do wysokiej (450 do 550).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
2
Wymieszać annatto, oregano, papryka, czosnek, i 1/4 łyżeczki. każda sól i pieprz. Rub 1 1/2 łyżki. olej i 2 łyżki. sok z limonki na stek i posypać obie strony mieszanką przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sok Z Limonki
Papryka
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Czosnek
Stek
Olej Do Smażenia
Sucha Przyprawa Rub
3
Stek z grilla, obracając się raz w połowie, łącznie 4 minuty dla średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
4
Odstawić na 10 minut. Ciepłe tortille na grillu, około 45 sekund każda, i owinąć w folię, aby się ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
Folia Aluminiowa
5
Połączyć jicama, jabłko, kolendra, i pozostałe 1/4 tsp. każda sól i pieprz, 1 1/2 łyżki. olej i 1/4 szklanki soku z limonki w misce. Stek pokroić w poprzek.
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. La Jota Howell Mountain Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.