Stek z dziczyzny w sosie Porto

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj stek z dziczyzny z sosem portowym. Na 5,91 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 648 kalorii, 46g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jeśli masz pęknięty pieprz, galaretka z czerwonej porzeczki, port i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć galaretkę można śledzić to danie główne z Papryka Jelly Cornmeal Thumbprint Cookies jako deser. 339 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Stek z sosem grzybowym, Stek z polędwicy w sosie Dijon-Port, oraz Stek zapiekany z sosem Winogronowo-portowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać sos przez gotowanie wszystkich składników razem, aż redcurrantjelly całkowicie stopi. Trzymaj ciepło.Ziemniaki gotujemy na parze lub gotujemy na wolnym ogniu, aż dotrą do końca, około 8 minut, następnie dobrze spuszczamy i dodajemy kilka kropli oleju.
Połóż dziczyznę na desce.
Posypać z czarnego pieprzu i trochę salton z każdej strony, naciskając pieprz na steki.
Podgrzać pozostały olej w apan. Gdy ma połyskującą powierzchnię, dodaj steki, 2 na raz. Gotować przez2 min z każdej strony na rzadkie, 3 min formedium i 4 min Na Dobrze zrobione. Gdy gotowane, zwrócić je wszystkie na patelnię iposiać sosem. Ogrzać przez 1 min, posypać natką pietruszki.
Podawaj z ziemniakami i groszkiem, jeśli chcesz, i dodatkowym sosem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować wina rezerwowego Zdobywcy Złotego Medalu Albertiny Merlot Lorilai. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 25 dolarów za butelkę.
![Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine]()
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Owocowe aromaty, z miękkimi, elastycznymi taninami i długim wykończeniem.