Stek z dziczyzny w sosie Porto

Stek z dziczyzny w sosie Porto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj stek z dziczyzny z sosem portowym. Na 5,91 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 648 kalorii, 46g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jeśli masz pęknięty pieprz, galaretka z czerwonej porzeczki, port i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć galaretkę można śledzić to danie główne z Papryka Jelly Cornmeal Thumbprint Cookies jako deser. 339 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Stek z sosem grzybowym, Stek z polędwicy w sosie Dijon-Port, oraz Stek zapiekany z sosem Winogronowo-portowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dodać sos przez gotowanie wszystkich składników razem, aż redcurrantjelly całkowicie stopi. Trzymaj ciepło.Ziemniaki gotujemy na parze lub gotujemy na wolnym ogniu, aż dotrą do końca, około 8 minut, następnie dobrze spuszczamy i dodajemy kilka kropli oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2
Połóż dziczyznę na desce.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
3
Posypać z czarnego pieprzu i trochę salton z każdej strony, naciskając pieprz na steki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
4
Podgrzać pozostały olej w apan. Gdy ma połyskującą powierzchnię, dodaj steki, 2 na raz. Gotować przez2 min z każdej strony na rzadkie, 3 min formedium i 4 min Na Dobrze zrobione. Gdy gotowane, zwrócić je wszystkie na patelnię iposiać sosem. Ogrzać przez 1 min, posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Podawaj z ziemniakami i groszkiem, jeśli chcesz, i dodatkowym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować wina rezerwowego Zdobywcy Złotego Medalu Albertiny Merlot Lorilai. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 25 dolarów za butelkę.
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Owocowe aromaty, z miękkimi, elastycznymi taninami i długim wykończeniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn