Stek wieprzowy w stylu Jalisco
Stek wieprzowy w stylu Jalisco to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 113 kalorii, 18g białka, oraz 3G tłuszczu. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, olej sałatkowy, oregano, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać kliny wapienne, można śledzić to danie główne z Mrożone Key Lime Pie jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Goat Birria (Gulasz Kozi W Stylu Jalisco), Gruszka Jalisco, oraz Salpicao Jalisco.
Instrukcje
Opłukać wieprzowinę; przyciąć i wyrzucić tłuszcz.
Umieść mięso między arkuszami folii. Z płaskim młotkiem, Funt aż mięso jest nawet 1/4 cala grubości.
W małej misce wymieszaj paprykę, ocet, czosnek, kminek, oregano i 1/2 łyżeczki soli. Odkryj mięso i rozetrzyj mieszankę przypraw równomiernie po obu stronach.
Dodaj wystarczającą ilość oleju do patelni 10-do 12-calowej na dużym ogniu, aby pokryć dno patelni po wirowaniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodać mięso i gotować, aż krawędzie staną się białe, o 2 protokół. Obróć mięso i brązową drugą stronę, O 2 minuty. Kontynuuj obracanie, aby uzyskać równomierny kolor, aż wieprzowina nie będzie już różowa w środku (wycięta do testu), w sumie około 8 minut.
Dodaj sól i sok z limonki do smaku.