Stek Smażony Z Kurczakiem
Smażony stek z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 364 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje 92 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do valentin day. Udaj się do sklepu i odbierz sodę oczyszczoną, pieprz, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sody oczyszczonej można śledzić to danie główne z Proste Ciasto Malinowo-Cytrynowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stek Smażony Z Kurczakiem, Najlepszy Stek Z Kurczaka, oraz Stek Z Kurczaka Smażony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać 1/2 łyżeczki soli i pieprzu równomiernie na steki. Odstawić.
W płytkim naczyniu wymieszać 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę pieprzu i 1 1/2 szklanki mąki. Wymieszać sodę oczyszczoną do 1 szklanki wody w misce.
Zanurz każdy stek w mieszaninie wody i pogłębiać w mieszaninie mąki.
Wlać olej na Głębokość 1/2 cala w dużej ciężkiej patelni; ciepło do 36
Steki smażyć 3 do 4 minut z każdej strony lub na złoty kolor.
Odcedzić na stojaku z drutu w patelni z galaretką. Steki trzymaj ciepłe w piekarniku 225.
Spuścić gorący olej, zastrzegając gotowane kawałki i 2 łyżki kapieli na patelni.
Ubijać pozostałe 1/2 Pieprz łyżeczka i pozostałe 1/4 szklanki mąki do kapieli na patelni; gotować, ubijając stale, na średnim ogniu 1 minutę.
Ubić w bulionie; gotować, ubijając stale, 5 minut lub aż zgęstnieje.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot]()
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.