Stek rozmarynowo-czosnkowy z czerwoną cebulowo-czosnkową marmoladą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj stek z rozmarynem i czosnkiem z marmoladą z czerwoną cebulą i czosnkiem. Jedna porcja zawiera 203 kalorie, 25g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka grubo mielonego pieprzu, Marmolada cebulowo-czosnkowa, 2 łyżeczka rozmarynu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowany stek z czosnkiem i rozmarynem, Ugotuj książkę: rukola, czosnek i zielona cebula Nadziewane stek, oraz Stek Z Polentą Czosnkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz Wino i 5 kolejnych składników (wino przez czosnek) w dużej plastikowej torbie na suwak.
Dodaj stek do worka; uszczelnić. Marynować w lodówce 2 godziny, obracając od czasu do czasu.
Wyjąć z worka; wyrzucić marynatę.
Umieść stek na stojaku do grillowania pokrytym natryskiem; grilluj 8 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Umieścić na talerzu; przykryć folią.
Pokroić po przekątnej na cienkie plastry.
Podawać z czerwoną cebulowo-czosnkową marmoladą.
Dekoruj gałązkami lawendy, w razie potrzeby.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.