Stek rozdrobniony z papryką, cebulą i pomidorami (Ropa Vieja)

Stek rozdrobniony z papryką, cebulą i pomidorami (Ropa Vieja)
Przepis rozdrobniony stek z papryką, cebulą i pomidorami (Ropa Vieja) jest gotowy w około 3 godziny i 55 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kuchni środkowoamerykańskiej. Jedna porcja zawiera 353 kalorie, 39g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 3,62 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, pietruszka płatki, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 15 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Duszona wołowina, papryka i cebula: Ropa Vieja, Rozdrobniona wołowina w sosie kreolskim (Ropa Vieja), oraz Pulled Flank stek w sosie z czerwonego wina (Ropa Viejan o Carne Ripiada) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrój stek z boku na duże kawałki i umieść je w dużej misce. W małej misce, połączyć adobo i sos Worcestershire do pasty. Wcierać pastę w mięso, dodać piwo i pozostawić do marynowania przez 15 minut w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
Stek Z FlankiStek Z Flanki
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Przenieść mięso, a także marynatę do dużego garnka i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie, o 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Wyjąć mięso z garnka i zarezerwować płyn do gotowania. Używając 2 widelców, rozdrobnić mięso i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Rozgrzać olej w dużej głębokiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj cebulę, papryka,szalotki, i pomidory i gotować, aż będą miękkie, 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Dodaj pastę pomidorową i mięso na patelnię wraz z 2 szklankami płynu do gotowania reserved. Przykryć i dusić, aż soki gotować w dół, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Połącz wszystkie składniki.

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Matanzas Creek Alexander Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 55 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia32
Magazyn