Stek po florencku

Stek po florencku
Stek po florencku może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 592 kalorie , 43 g białka i 37 g tłuszczu każda. Za 5,78 USD za porcję ten przepis pokrywa 46% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka szparagów, liści bazylii, liści pietruszki i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na Walentynki . Ten przepis przypadł do gustu 5 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 93% wyniku , co jest wynikiem niesamowitym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy jak Stek po florencku , Stek po florencku w balsamico-marynowanym rozmarynie i Stek po florencku z balsamikiem i marynatą w rozmarynie .

Instrukcje

1
Natrzyj ząbkami czosnku mięso i kości steków.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2
Posyp steki solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
3
Wstawić do lodówki i poczekać, aż przyprawy przenikną do mięsa, na około 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
4
Wyjmij z lodówki co najmniej 20 minut przed grillowaniem, pozwalając, aby mięso osiągnęło temperaturę pokojową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
5
Postaw patelnię grillową na dużym ogniu lub przygotuj grilla (średnio-wysoki ogień). Grilluj steki, aż będą ugotowane do pożądanego stopnia wysmażenia, obracając raz, około 5 minut z każdej strony w przypadku rzadkich, 7 minut z każdej strony w przypadku średnio wysmażonych. Kluczem do uzyskania świetnych śladów po grillowaniu jest położenie steku na dole i nie przesuwanie go. Po przewróceniu nie przesuwaj steków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Przed pokrojeniem steki należy odczekać co najmniej 10 minut, w przeciwnym razie cały sok rozleje się po całej desce do krojenia. Przeprowadź nóż wzdłuż kości i odetnij mięso od kości. Mięso pokroić w 1-calowe plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
7
Przełożyć plastry na talerz. Wyciśnij cytrynę na steki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
8
Skropić oliwą i natychmiast podawać z grillowanymi warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Cienki-Cienki-
9
Postaw patelnię grillową na średnim ogniu lub przygotuj grilla (średnio-wysoki).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
10
Posmaruj warzywa 1/4 szklanki oleju, aby lekko je pokryły.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Cienki-Cienki-
11
Warzywa posypać solą i pieprzem. Pracując partiami, grilluj warzywa, aż będą miękkie i lekko zwęglone, około 8 do 10 minut w przypadku papryki; 7 minut w przypadku żółtej dyni, cukinii, bakłażana i grzybów; 4 minuty na szparagi i zieloną cebulę. Warzywa ułożyć na talerzu. Kluczem do uzyskania świetnych śladów po grillowaniu jest niezbyt częste przesuwanie warzyw po umieszczeniu ich na gorącym grillu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Squash żółtySquash żółty
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
12
W międzyczasie w małej misce wymieszaj pozostałe 2 łyżki oliwy, ocet balsamiczny, czosnek, natkę pietruszki, bazylię i rozmaryn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
14
Warzywa posypać mieszanką ziół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
15
Podawaj warzywa, ciepłe lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn