Stek po florencku może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 592 kalorie , 43 g białka i 37 g tłuszczu każda. Za 5,78 USD za porcję ten przepis pokrywa 46% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka szparagów, liści bazylii, liści pietruszki i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na Walentynki . Ten przepis przypadł do gustu 5 smakoszom i kucharzom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 93% wyniku , co jest wynikiem niesamowitym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy jak Stek po florencku , Stek po florencku w balsamico-marynowanym rozmarynie i Stek po florencku z balsamikiem i marynatą w rozmarynie .
Instrukcje
1
Natrzyj ząbkami czosnku mięso i kości steków.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Woda, Aby Umożliwić
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2
Posyp steki solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
3
Wstawić do lodówki i poczekać, aż przyprawy przenikną do mięsa, na około 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Woda, Aby Umożliwić
4
Wyjmij z lodówki co najmniej 20 minut przed grillowaniem, pozwalając, aby mięso osiągnęło temperaturę pokojową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby Umożliwić
5
Postaw patelnię grillową na dużym ogniu lub przygotuj grilla (średnio-wysoki ogień). Grilluj steki, aż będą ugotowane do pożądanego stopnia wysmażenia, obracając raz, około 5 minut z każdej strony w przypadku rzadkich, 7 minut z każdej strony w przypadku średnio wysmażonych. Kluczem do uzyskania świetnych śladów po grillowaniu jest położenie steku na dole i nie przesuwanie go. Po przewróceniu nie przesuwaj steków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Przed pokrojeniem steki należy odczekać co najmniej 10 minut, w przeciwnym razie cały sok rozleje się po całej desce do krojenia. Przeprowadź nóż wzdłuż kości i odetnij mięso od kości. Mięso pokroić w 1-calowe plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Woda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
1 żółty Owocowy Roll-up
7
Przełożyć plastry na talerz. Wyciśnij cytrynę na steki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
8
Skropić oliwą i natychmiast podawać z grillowanymi warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Cienki-
9
Postaw patelnię grillową na średnim ogniu lub przygotuj grilla (średnio-wysoki).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
10
Posmaruj warzywa 1/4 szklanki oleju, aby lekko je pokryły.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Cienki-
11
Warzywa posypać solą i pieprzem. Pracując partiami, grilluj warzywa, aż będą miękkie i lekko zwęglone, około 8 do 10 minut w przypadku papryki; 7 minut w przypadku żółtej dyni, cukinii, bakłażana i grzybów; 4 minuty na szparagi i zieloną cebulę. Warzywa ułożyć na talerzu. Kluczem do uzyskania świetnych śladów po grillowaniu jest niezbyt częste przesuwanie warzyw po umieszczeniu ich na gorącym grillu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Squash żółty
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Cały Imbir, Rozgnieciony
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
12
W międzyczasie w małej misce wymieszaj pozostałe 2 łyżki oliwy, ocet balsamiczny, czosnek, natkę pietruszki, bazylię i rozmaryn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
14
Warzywa posypać mieszanką ziół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
15
Podawaj warzywa, ciepłe lub w temperaturze pokojowej.