Stek marynowany w ziołach i jajecznica na miękko
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na poranny posiłek, więc daj stek marynowany w ziołach i miękką jajecznicę spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.77 za porcję. Jedna porcja zawiera 513 kalorii, 49g białka, oraz 33g tłuszczu. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jeśli masz pietruszkę, oliwę z oliwek, sól koszerną i popękany pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 56 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Azjatycka Miękka Jajecznica, Miękka Jajecznica Z Brie, oraz Jajecznica na miękko ze szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Stek: w dużej misce wymieszaj oregano, tymianek, estragon, kolendrę, pietruszkę, czosnek, chili, oliwę z oliwek i sok z limonki, aż wszystkie składniki zostaną równomiernie włączone, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Lub połącz wszystkie składniki w robocie kuchennym i pulsuj, aż utworzy się równomierna pasta.
Wlać mieszaninę ziół na końcówki steków i mieszać, aż stek będzie równomiernie pokryty. Za pomocą widelca przekłuj każdy kawałek steka na całej powierzchni. Odstawić na co najmniej godzinę, a następnie na noc do lodówki.
Gdy będziesz gotowy do gotowania, rozgrzej patelnię grillową lub grilluj na dużym ogniu,a następnie smaż steki, aż środek najgrubszego kawałka każdego steka wyniesie 57° dla średnio rzadkich, pozwól końcówkom steków odpocząć podczas gotowania jaj.
Do jaj: w dużej patelni non-stick, roztopić masło na średnim ogniu. Po rozpuszczeniu masła dodać jajka. Gotować na średnim małym ogniu, aż jajka będą miękko ugotowane i kremowe.
Stek pokroić w plasterki i podzielić na cztery talerze. Jajka podzielić między talerze, a także podawać udekorowane posiekanym szczypiorkiem i tosty.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.