Stek i jajka po benedyktyńsku z sosem Béarnaise

Stek i jajka po benedyktyńsku z sosem Béarnaise
Stek i jajka po benedyktyńsku z sosem Béarnaise może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 407 kalorii, 11g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieprzu, octu winnego, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Stek i jajka po benedyktyńsku ze szparagami w sosie Bearnaise, Stek Z Jajkiem Benedykt, oraz Stek I Chipotle Jajka Benedykt Przepis dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do sosu béarnaise: napełnij duży rondel ćwierć drogi pełną wodą i doprowadzić go do dusić na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia i odstawić.
3
Połącz wino, ocet, szalotkę, łodygi estragonu i zmiażdżone ziarna pieprzu na średniej patelni. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu i gotować, aż zredukowana do nieco ponad 2 łyżki, o 5 do 7 protokół. Odcedź mieszaninę octu przez sitko o drobnych oczkach do małej miski, naciskając na ciała stałe; Odrzuć ciała stałe. Odstawić do ostygnięcia, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
EstragonEstragon
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
PatelniaPatelnia
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Rozgrzać patelnię o średnim ciężarze (nie nieprzywierającą) na dużym ogniu, aż będzie bardzo gorąca, ale nie będzie palić, około 3 do 4 minut. (Jeśli patelnia zrobi się zbyt gorąca i zacznie palić, zdejmij ją z ognia, aby nieco ostygła.) Tymczasem stek przyprawiamy z obu stron odmierzoną solą i pieprzem. Natrzyj obie strony oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
StekStek
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Umieść stek na gorącej patelni i niech gotować w spokoju, aż ciemna skórka tworzy się na dnie, o 3 do 4 protokół.Odwróć stek za pomocą szczypiec lub szpatułki i gotować, aż będzie średnio rzadkie, o 3 do 4 minut więcej. Aby sprawdzić doneness, użyj palca, aby nacisnąć na stek: powinien być twardy na brzegach, ale nadal dać w środku. Możesz również użyć termometru natychmiastowego odczytu-powinien odczytywać od 52° do130.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
SzpatułkaSzpatułka
SzczypceSzczypce
PatelniaPatelnia
3
Przenieś stek na deskę do krojenia i pozwól mu odpocząć podczas kłusowania jaj.W przypadku jaj w koszulce: doprowadzić odmierzoną wodę do gotowanego na wolnym ogniu w średnim garnku na dużym ogniu (woda powinna mieć co najmniej 2 cale głębokości). Zmniejsz ciepło do niskiego, aby utrzymać wodę na wolnym ogniu. Wymieszać z octem.Rozbij 1 jajko na małą filiżankę lub ramekin. Delikatnie wsuń jajko do gotującej się wody. Powtórz z pozostałymi 3 jajkami, upewniając się, że równomiernie umieszczają je w wodzie. Gotować, aż białka są tylko zestaw, o 3 protokół. Wyjmij jaja z wody łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko GotowaneJajko Gotowane
OcetOcet
StekStek
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
GarnekGarnek
4
Umieścić w misce z ciepłą wodą, aby zachować warm.To montaż: podzielić i grzać angielskie babeczki. Pokrojone boki muffinek obłożyć cienką warstwą masła, doprawić solą i pieprzem i ułożyć na talerzach.Stek cienko pokroić i podzielić na połówki muffinek.Za pomocą łyżki szczelinowej Usuń jajka z ciepłej wody. Nadmiar wody od spodu łyżki osuszyć ręcznikiem papierowym lub ręcznikiem kuchennym i przesunąć jajka na stek. Dodać jajka z żądaną ilością sosu béarnaise (możesz mieć trochę na podawać na boku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Muffin AngielskiMuffin Angielski
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
SOSSOS
StekStek
TostyTosty
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn