Stek frytki na patyczkach
Stek Frites na patyczkach może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 79g białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 1233 kalorii. Ten przepis służy 2. Na $9.49 za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 19 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ocet winny, olej, zioła i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jest dostarczany przez SippitySup. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Stek Frites, Stek Frites, oraz stek au poivre i frites.
Instrukcje
Umieść średni rondel na średnim ogniu i dodaj 1 łyżkę masła i szalotki. Doprawić solą i pieprzem i gotować, aż szalotki zmiękną, ale jeszcze nie kolorowe, o 3 protokół.
Dodać ocet i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż odparuje, a następnie dodać wino.
Niech wino dojdzie do wrzenia, a następnie obniżyć ogień i niech SOS zmniejszyć o połowę.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z pozostałym masłem; odstawić.Przygotować ziemniaki: szorować ziemniaki, obrać je, jeśli chcesz, a następnie pokroić je wzdłuż na płyty, 3/8 cala grubości.
Wytnij płyty wzdłuż na pałki 3/8 cala.
Umieść kostki steku w średniej misce; wrzucić z dużą szczyptą lub po dwie każda sól i pieprz. Przełożyć kostki podzielone równomiernie na 4 przygotowane szaszłyki. Nie ściskaj ich zbyt mocno. Pozostaw miejsce na krawędzie do char. Odstawić.Najpierw podsmaż ziemniaki: rozgrzej olej w głębokiej frytkownicy (lub wysokim, głębokim garnku) do 325 stopni. Wyłóż arkusz z ręcznikami papierowymi, aby wchłonąć olej z gotowanych ziemniaków.
Rozgrzać grill do góry. Grillować mięso na szaszłykach przez 2 do 3 minut z każdej strony, aż zwęglone Na zewnątrz i gotowane do średnio rzadkich w środku (lub do pożądanej doneness). Przenieść do półmiska, przykryć luźno folią i niech mięso odpocznie podczas wykończenia frytki.Daj ziemniakom drugą smażyć: pracując z około połową ziemniaków na raz, smażyć na oleju 365 stopni, aż złoty kolor będzie brązowy i chrupiący, około 4 minut.
Osuszyć je na wyłożonej papierowym ręcznikiem blasze do pieczenia; wrzucić do koszernej soli.Delikatnie podgrzać sos i umieścić w naczyniu do serwowania.
Frytki i steki podawać razem, posypać solą morską i udekorować mielonymi ziołami (opcjonalnie).
SOS podawać z boku do mżawki.Jak to: jak Ładowanie...
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.