Stek frytki na patyczkach

Stek frytki na patyczkach
Stek Frites na patyczkach może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 79g białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 1233 kalorii. Ten przepis służy 2. Na $9.49 za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 19 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ocet winny, olej, zioła i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jest dostarczany przez SippitySup. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Stek Frites, Stek Frites, oraz stek au poivre i frites.

Instrukcje

1
Umieść średni rondel na średnim ogniu i dodaj 1 łyżkę masła i szalotki. Doprawić solą i pieprzem i gotować, aż szalotki zmiękną, ale jeszcze nie kolorowe, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać ocet i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż odparuje, a następnie dodać wino.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
WinoWino
3
Niech wino dojdzie do wrzenia, a następnie obniżyć ogień i niech SOS zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WinoWino
4
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z pozostałym masłem; odstawić.Przygotować ziemniaki: szorować ziemniaki, obrać je, jeśli chcesz, a następnie pokroić je wzdłuż na płyty, 3/8 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wytnij płyty wzdłuż na pałki 3/8 cala.
1
Umieść kostki steku w średniej misce; wrzucić z dużą szczyptą lub po dwie każda sól i pieprz. Przełożyć kostki podzielone równomiernie na 4 przygotowane szaszłyki. Nie ściskaj ich zbyt mocno. Pozostaw miejsce na krawędzie do char. Odstawić.Najpierw podsmaż ziemniaki: rozgrzej olej w głębokiej frytkownicy (lub wysokim, głębokim garnku) do 325 stopni. Wyłóż arkusz z ręcznikami papierowymi, aby wchłonąć olej z gotowanych ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
StekStek
StadoStado
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
FrytkownicaFrytkownica
GarnekGarnek
SzaszłykiSzaszłyki
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
PatelniaPatelnia
1
Rozgrzać grill do góry. Grillować mięso na szaszłykach przez 2 do 3 minut z każdej strony, aż zwęglone Na zewnątrz i gotowane do średnio rzadkich w środku (lub do pożądanej doneness). Przenieść do półmiska, przykryć luźno folią i niech mięso odpocznie podczas wykończenia frytki.Daj ziemniakom drugą smażyć: pracując z około połową ziemniaków na raz, smażyć na oleju 365 stopni, aż złoty kolor będzie brązowy i chrupiący, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
FrytkiFrytki
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Osuszyć je na wyłożonej papierowym ręcznikiem blasze do pieczenia; wrzucić do koszernej soli.Delikatnie podgrzać sos i umieścić w naczyniu do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Frytki i steki podawać razem, posypać solą morską i udekorować mielonymi ziołami (opcjonalnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól MorskaSól Morska
FrytkiFrytki
ZiołaZioła
StekStek
4
SOS podawać z boku do mżawki.Jak to: jak Ładowanie...
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia46
Magazyn