Stek, frytki i szybki sos pieprzowy

Stek, frytki i szybki sos pieprzowy może być tylko bezglutenowe przepis, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 586 kalorii. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Udaj się do sklepu i odbierz dodatkową podwójną śmietanę, ziemniaki, stek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako danie główne. 115 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Stek z pieprzu chińskiego (smażona wołowina z cebulą, papryką i sosem z czarnego pieprzu), Steak Au Poivre: Stek Pieprzowy Z Sosem Brandy, oraz Stek z grzybów Portobello i chipsy polenta z sosem béarnaise {wegetariański, bezglutenowy} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Włożyć 1 łyżkę oleju do małej puszki do pieczenia i podgrzać w piekarniku. Gotuj ziemniaki w osolonej wodzie przez 3 minuty, przed odsączeniem i pozostawieniem pary do wyschnięcia na kilka minut. Doprawić, dokładnie wrzucić gorący olej i gotować przez 30-35 minut, aż będzie chrupiący i złoty.
Gdy chipsy są prawie gotowe, podgrzej resztę oleju na patelni. Stek przyprawiamy dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu i odrobiną soli, następnie smażymy 2-3 min z każdej strony, w zależności od tego, jak rzadki lubisz. Odpocznij przez 5 minut, podczas gdy sos.
Wlać nadmiar oleju z patelni i dodać ocet. Następnie dodać bulion i gotować, aż zmniejszy się o połowę. Wymieszać przez śmietanę, bulgotać, aby zgęstnieć trochę, a następnie dodać tyle dodatkowego pieprzu, ile chcesz.
Podawać ze stekiem, frytkami i groszkiem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które możesz wypróbować, jest Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
![Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot]()
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.