Stek cienko pokrojony na rukoli z czosnkiem i olejem cytrynowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj stek z flanki cienko pokrojony na rukoli z czosnkiem i olejem cytrynowym spróbować. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 2,08 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 371 kalorii, 19g białka, oraz 32G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, stek z flanki, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stek sojowo-cytrynowy z rukolą, Ugotuj książkę: rukola, czosnek i zielona cebula Nadziewane stek, oraz Cienko Pokrojona Cukinia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj gorący ogień w grillu węglowym lub rozgrzej grill gazowy na wysokości.
Wyjmij stek z lodówki 20 do 30 minut przed grillowaniem i umieść go na dużej, obramowanej blasze do pieczenia.
W małej misce, połączyć 2 łyżki oliwy z oliwek i czosnku. Stek natrzeć z obu stron mieszaniną i doprawić solą i pieprzem.
Umieść stek z boku bezpośrednio nad gorącym ogniem. Przykryj grilla i podsmaż stek z jednej strony, 4 minuty dla rzadkich lub 6 minut dla średnio rzadkich. Obróć, ponownie przykryj i gotuj przez 4 minuty więcej lub do momentu, gdy termometr natychmiastowo odczytany zarejestruje 49° dla rzadkich lub 130 do135 dla średnio rzadkich.
Przełożyć stek na deskę do rzeźbienia i odstawić na 5 minut.
Pokroić mięso w poprzek ziarna na-cal-grube plastry.
Rozrzuć równą ilość rukoli na każdym talerzu obiadowym. Ułóż nakładające się plastry steku na zielenie i łyżka nagromadzonych soków na górze.
Skrop 1 łyżkę oliwy z oliwek z cytryny na każdej porcji steku i posypać fleur de sel.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Grgich Hills Estate Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 47 dolarów.
![Grgich Hills Estate Merlot]()
Grgich Hills Estate Merlot
Chłodny klimat Merlot z jasnymi owocowymi smakami i przyjemną w ustach kwasowością z winnic Grgich Hills w południowej Dolinie Napa, uprawianych bez sztucznych nawozów, pestycydów i herbicydów. Z cudownie złożonymi aromatami żurawiny, cedru i prażonych orzechów laskowych, to wino jest idealnym partnerem do polędwicy wołowej, jagnięciny lub pieczonej wieprzowiny.