Steak Diane
Stek Diane to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 987 kalorii, 39g białka, oraz 34g tłuszczu. Na $3.05 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 596 osób. Mieszanka koniaku, szczypiorku, wołowiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Stek Diane dla dwojga, Steak Diane, oraz Steak Diane.
Instrukcje
1 stek solny i odstawić do temp. pokojowej:
Posypać solą po obu stronach steku i odstawić w temperaturze pokojowej na 15-30 minut.
Bulion Mix, sos Worcestershire, musztarda, pasta pomidorowa:
Razem ubić bulion, sos Worcestershire, musztardę Dijon i pastę pomidorową; odstawić.
3 Sear steki na maśle: rozpuścić masło na patelni ustawić na średnim ogniu. Steki osuszyć ręcznikiem papierowym. Zwiększyć ogień do wysokiej i podsmażyć mięso przez 1-4 minuty, w zależności od grubości steku. (Może być konieczne gotowanie mięsa partiami.)
Obróć się i przypieczętuj po drugiej stronie. Użyj testu palcowego, aby sprawdzić doneness mięsa. Gdy steki są gotowe, przenieść do deski do krojenia i namiotu z folią.
4 szalotki Sauté: podczas gdy mięso odpoczywa, sauté szalotki na patelni, 2 minuty na średnim ogniu, mieszając raz lub dwa razy.
Dodaj koniak do deglaze patelni. Zwiększyć ogień i gotować, aż koniak prawie odparuje.
Dodać mieszaninę bulionu, następnie śmietanę: wymieszać mieszaninę bulionu i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zgęstnieje, o 2-3 protokół.
Wymieszać śmietanę i gotować jeszcze przez dwie minuty.
Podawać stek z sosem: jeśli chcesz, cienko pokroić stek do podania. W przeciwnym razie podawać pojedyncze steki.
Polać stek ciepłym sosem Diane i udekorować świeżo zmielonym czarnym pieprzem i szczypiorkiem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować La Jota Howell Mountain Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 99 dolarów za butelkę.
![La Jota Howell Mountain Merlot]()
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.