Steak Au Poivre

Steak Au Poivre
Stek Au poivre może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 667 kalorii. Na 6,1 USD za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Mieszanka pieprzu, steki, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Steak Au Poivre: Stek Pieprzowy Z Sosem Brandy, Steak au poivre, oraz Steak Au Poivre.

Instrukcje

1
GOTUJ STEKI
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
2
Rozgrzej piekarnik do temperatury 218° (220C). Mięso bardzo lekko zwilżyć olejem, a następnie zagrzebać każdy ze steków w pokruszonych ziarnach pieprzu, aby dokładnie obtrzeć. Nie wstydź się pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
PieprzPieprz
StekStek
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Podgrzać pozostały olej na patelni na dużym ogniu. Gdy olej jest gorący, dodaj 2 uncje (56 g) masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Umieść steki na patelni i brązowy ze wszystkich stron, o 5 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Przenieś patelnię do piekarnika i gotuj do pożądanej doneness, około 5 do 7 minut na rzadkie, 10 minut na średnio rzadkie i tak dalej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Wyjmij patelnię z piekarnika i usuń steki z patelni, aby odpocząć. Mówiłem ci już, żebyś zawsze odpoczywał po ugotowaniu? Już ci mówiłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
SOS
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
8
Powrót patelnię do stovetop i ostrożnie wymieszać w koniaku. Tak samo zabawne, jak tworzenie kolumny płomienia, jak dodawanie łatwopalnego materiału do niesamowicie gorącej patelni, nie jest to naprawdę pożądane lub konieczne, szczególnie w domowej kuchni. Chyba, że jesteś piromaniakiem, polecam ostrożnie dodać koniak do jeszcze gorącej patelni z płomienia, mieszając i skrobając drewnianą łyżką, aby uzyskać każdy skrawek, każdy pieprz, każda plotka o Smaku trzymająca się dna patelni. Teraz umieść patelnię ponownie na płomieniu i ugotuj ją trochę, o około połowę. Wymieszać bulion cielęcy (i demi-glace) i zmniejszyć na średnim ogniu, aż będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tylną część łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Bulion CielęcyBulion Cielęcy
KoniakKoniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PiecPiec
PatelniaPatelnia
9
Pozostałe masło ubić i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Podawać od razu z frytkami lub smażonymi ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
ZiemniakZiemniak
11
artykuł var
12
Typ_27_data = {};
13
artykuł
14
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Matanzas Creek Alexander Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn