Steak au poivre
Stek au poivre może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $6.85 za porcję. Jedna porcja zawiera 794 kalorie, 48g białka, oraz 56 g tłuszczu. Jest idealny do valentin day. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka soli, masła, brandy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Steak Au Poivre: Stek Pieprzowy Z Sosem Brandy, Steak Au Poivre, oraz Steak Au Poivre dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż ziarna pieprzu do małej plastikowej torebki i uderzaj wałkiem do ciasta, aż grubo zgnieciony. Steki osuszyć ręcznikami papierowymi i dobrze posolić. Zanurz 1 stronę każdego steku w pieprzu i naciśnij, aby pomóc przylegać.
Rozgrzać masło i olej na 10-calowej patelni z grubym dnem na średnim ogniu, aż do samego palenia.
Dodaj steki, strona pieprz do gorącej patelni i gotować, niezakłócony, o 3 do 4 protokół. Flip i gotować, naciskając steki w dół na patelni tak, że pieprz przylegają, o 4 do 5 minut dla średnio rzadkie.
Wyjmij do deski do krojenia, namiotu z folią i pozostaw co najmniej 5 minut.
Tymczasem wyrzucić wszystkie, ale 1 łyżka kapieli, powrót patelni do pieca na średnim ogniu, dodać szalotki i gotować, aż zmięknie, o 1 minutę. Wymieszać bulion wołowy i brandy. Zeskrobać dno patelni, aby włączyć wszelkie rumiane kawałki i gotować, aż lekko zgęstnieje, o 4 do 5 protokół.
Dodać śmietanę i nagromadzone soki mięsne i gotować na wolnym ogniu, aż sos pokryje tył łyżki, o 2 protokół. Wymieszać z octem i doprawić do smaku solą.
Steki przełożyć na talerze i polać sosem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Merlot reżysera z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.