Steak & Stilton bruschetta
Steak & Stilton bruschetta wymaga około 15 minut od początku do końca. Na 4,48 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 416 kalorii. Ten przepis z BBC Good Food ma 20 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, oliwę z oliwek, bułkę ciabatta i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest solidne. Podobne przepisy to Ryba Opakapaka na Hirabara Baby Greens, winegret z zielonego jabłka i Stilton Bruschetta, Stek w paski z masłem Stilton-Port, oraz Penne with griddled steak, Stilton & shallots.
Instrukcje
Podgrzej patelnię. Stek natrzeć oliwą z oliwek, doprawić, a następnie gotować przez 2-4 min z każdej strony lub do czasu, aż zrobi się według własnych upodobań.
Połóż stek na talerzu, aby odpocząć.
Przełóż na patelnię połówki rolki na 2 minuty, aby namoczyć soki mięsne i tosty na złoty kolor.
Rozłóż opiekaną stronę z musztardą i ułóż rukolę na wierzchu.
Pokrój stek na pół, usiądź na wierzchu rukoli, a następnie pokrusz na szczudle.
Skropić odrobiną octu balsamicznego, przewrócić soki stekowe i podawać.