Starter Z Dzikich Winogron
Starter Wild Grape to wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 180 kalorii. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Sprawdza się jako tania przystawka. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest dobre. Podobne przepisy to Sałatka Z Kurczakiem, Dzikim Ryżem I Winogronami, Grape Mint Spritzer z kostkami lodu winogronowego, oraz ii. karmienie rozrusznika (raz dziennie).
Instrukcje
Winogrona macierzyste do średniej miski do mieszania. Zmiażdżyć rękami. Przykryć gazą i odstawić na trzy dni w temperaturze pokojowej.
Po trzech dniach w soku winogronowym powinny pojawić się pęcherzyki, wskazujące na rozpoczęcie fermentacji. Odcedzić płyn i wyrzucić Skórki. Wróć do miski i wymieszaj 1 szklankę mąki pszennej. Odstawić na 24 godziny w temperaturze pokojowej.
Odmierz 1 filiżankę startera, wyrzuć wszelkie dodatkowe I przenieś do 1-litrowego szklanego lub ceramicznego pojemnika z pokrywką. Wymieszać 1 szklankę mąki chlebowej i 1 szklankę wody. Mieszanina powinna przypominać grube ciasto; w razie potrzeby dodać więcej wody lub mąki, aby osiągnąć tę konsystencję. Przykryj luźno pokrywką.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 24 godziny. Powtórz następnego dnia. Niektóre działania powinny być zauważalne: mieszanina powinna zaczynać się bąbelkować. Powtórz jeszcze dwa razy. Będziesz musiał wyrzucić część mieszaniny każdego dnia.
Starter powinien być dość aktywny. Rozpocznij regularne karmienie, co 4 do 6 godzin, podwajając przystawkę za każdym razem. Na przykład, jeśli masz 1 szklankę startera, dodaj 1 szklankę mąki chlebowej i 1 szklankę wody. Alternatywnie, przechowywać w lodówce i karmić co tydzień.