Starter na zakwasie IV

Starter na zakwasie IV
Zakwas Starter IV może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 143 kalorie. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 20 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Mieszanka ziemniaków russet, sól, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 19 godzin i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 70%. Podobne przepisy to Wyznanie # 52: zakwas to mój najtwardszy rywal... chleb rzemieślniczy z przystawką do zakwasu, Naleśniki z zakwasem jagodowym / z przystawką na zakwasie, oraz Chleb żytni na zakwasie i zakwasie.

Instrukcje

1
Łącz ziemniaki i wodę w małym garnku lub średnim rondlu. Przykryć i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
StadoStado
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Spuścić płyn do gotowania do dużej szklanej miarki. Rezerwować ziemniaki do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
3
Przenieś 1 1/4 szklanki płynu ziemniaczanego do dużej ceramicznej lub szklanej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Dodać mąkę, cukier i sól do miski; wymieszać, aby połączyć. Przykryć miskę gazą i odstawić w temperaturze pokojowej, aż rozrusznik zacznie fermentować i bąbelkować, około 4 dni. Starter jest teraz gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Przenieść do zakrytego plastikowego pojemnika i przechowywać w lodówce. Feed starter co 2 tygodnie. Rozpocznij każde karmienie od odrzucenia wszystkich oprócz 1 filiżanki.
2
Wymieszać 1 szklankę mąki i 1 szklankę ciepłej wody (105 do 115 Stopni F) do pozostałej mieszaniny. Przykryć plastikiem; odstawić na noc w temperaturze pokojowej. Wymień pokrywę; wróć do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
TrudnośćEkspert
Gotowe W19 hrs, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn