Starter na zakwasie IV
Zakwas Starter IV może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 143 kalorie. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 20 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Mieszanka ziemniaków russet, sól, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 19 godzin i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 70%. Podobne przepisy to Wyznanie # 52: zakwas to mój najtwardszy rywal... chleb rzemieślniczy z przystawką do zakwasu, Naleśniki z zakwasem jagodowym / z przystawką na zakwasie, oraz Chleb żytni na zakwasie i zakwasie.
Instrukcje
Łącz ziemniaki i wodę w małym garnku lub średnim rondlu. Przykryć i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 35 protokół.
Spuścić płyn do gotowania do dużej szklanej miarki. Rezerwować ziemniaki do innego użytku.
Przenieś 1 1/4 szklanki płynu ziemniaczanego do dużej ceramicznej lub szklanej miski.
Dodać mąkę, cukier i sól do miski; wymieszać, aby połączyć. Przykryć miskę gazą i odstawić w temperaturze pokojowej, aż rozrusznik zacznie fermentować i bąbelkować, około 4 dni. Starter jest teraz gotowy do użycia.
Przenieść do zakrytego plastikowego pojemnika i przechowywać w lodówce. Feed starter co 2 tygodnie. Rozpocznij każde karmienie od odrzucenia wszystkich oprócz 1 filiżanki.
Wymieszać 1 szklankę mąki i 1 szklankę ciepłej wody (105 do 115 Stopni F) do pozostałej mieszaniny. Przykryć plastikiem; odstawić na noc w temperaturze pokojowej. Wymień pokrywę; wróć do lodówki.