Staromodne ciasto dżemowe
Old-Fashioned Jam Cake to wegetariański przepis laktoovo na 16 porcji. Ten deser ma 660 kalorii , 6 g białka i 19 g tłuszczu na porcję. Za 80 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup masło, mielony cynamon, mleko i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Old Fashioned Chocolate Pie , Old Fashioned Mac and Cheese i Old-Fashioned Oatmeal Raisin Pecan Cookies są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj rodzynki i ananasa; odstaw na co najmniej 30 minut.
W dużej misce utrzyj masło i cukier, aż masa będzie lekka i puszysta.
Dodawaj jajka jedno po drugim, dobrze ubijając po dodaniu każdego.
Połącz suche składniki; stopniowo dodawaj do kremowej mieszanki na przemian z dżemem i maślanką, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wymieszaj z mieszanką rodzynek i orzechami.
Rozłóż ciasto w dwóch natłuszczonych i posypanych mąką okrągłych formach do pieczenia o średnicy 9 cali.
Piecz w temperaturze 350° przez 40-45 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudź przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na kratkę, aby całkowicie ostygły.
Do lukru rozpuść masło w dużym rondlu na średnim ogniu. Wymieszaj z cukrem i mlekiem. Doprowadź do wrzenia.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia, aż będzie lekko ciepłe.
Przelać do dużej miski i ubić z cukrem pudrem w takiej ilości, aby uzyskać konsystencję pozwalającą na smarowanie.
Rozprowadź lukier pomiędzy warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta.