Squash Relish
Squash Relish może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury przystawki. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 454 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Wiele osób robiło ten przepis, a 110 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz słoiki do konserw, nasiona gorczycy, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest solidne. Podobne przepisy to Peppered Squash Relish, Summer Squash Relish, oraz Smaczek z dyni i jabłek.
Instrukcje
Umieść kabaczka, cebulę i czerwoną i zieloną paprykę w dużej misce i posyp solą. Wrzucić do połączenia i pozostawić warzywa do odsączenia na 1 godzinę. Wyrzucić sok.
Umieść cukier, ocet, nasiona selera i gorczycy w dużym garnku i zagotuj na średnim ogniu, mieszając, aby rozpuścić cukier. Wymieszaj mieszaninę squasha i wróć do wrzenia. Gotować mieszaninę, aż warzywa będą miękkie, o 15 protokół.
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Opakowanie squash relish do gorących, sterylizowanych słoików, napełnianie słoików w ciągu 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie ostrożnie opuścić słoiki do garnka za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aż poziom wody będzie co najmniej 1 cal powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do pełnego wrzenia, przykryć garnek i przetworzyć przez 10 minut lub czas zalecany dla Twojego obszaru.
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w lodówce.