Spring Pea Frittata
Spring Pea Frittata może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 140 kalorii. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz pod ręką jajka, ricotta salata, łodygę pora i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Wiosenna Frittata, Wiosenna Frittata, oraz Wiosenna Rzepa Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Rozgrzać olej w dużej żaroodpornej patelni na średnim ogniu.
Dodać por i smażyć na miękko, następnie dodać groszek i gotować przez 2 do 3 protokół więcej.
W międzyczasie, w średniej misce, ubić jajka z 1 łyżką wody.
Dodać jajka i połowę mięty na patelnię, doprawić solą i pieprzem i gotować, podnosząc brzegi łopatką, aby niegotowane jajka spływały na dno. Gdy frittata jest częściowo gotowane (7 do 10 minut), posypać ricotta i przenieść patelnię do piekarnika.
Piec, aż nadmuchane, złoty, i ustawić, 8 do 10 protokół.
Wyjąć i pozostawić do ostygnięcia.
Udekoruj pozostałą miętą do smaku i podaj.
Frittata jest łatwa do improwizacji i będzie smakować pysznie z prawie każdym składnikiem, który zdecydujesz się wrzucić. Eksperymentuj swobodnie ze wszystkim, od twardych lub miękkich serów przez posiekaną cebulę i szalotkę po garść pokrojonej w kostkę szynki lub gotowanego boczku.