Spis treści
Dom może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 8,11 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 531 kalorii, 66g białka, oraz 7G tłuszczu. 6 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz duszone pomidory, kości rybne i głowy na kawałki, pietruszkę liściową bunchflat i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest super. Spróbuj "Home Sweet Home" Domek Z Piernika, Strona Główna Gładki Dom, oraz Domowe frytki w domu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjmij głowy z krewetek, a także nogi i muszle, ale pozostaw ogony włączone. Odstaw muszle na bok dla stada, a następnie rozwal krewetki, wykonując płytkie nacięcie wzdłuż tylnej strony krewetki od głowy do ogona i usuwając wszelkie brązowe "gunk".
Usuń nogi i pazury z kraba, skręcając i ciągnąc, to dość szybko ujarzmi biedaka.
Usunąć małą klapkę na spodniej stronie kraba, a następnie podważyć górną skorupę z dala od ciała, rezerwując dla stada. Użyj klucza lub dziadka do orzechów, aby złamać nogi i pazury.
Pokrój każde ciało na 4 segmenty. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Podgrzać duży garnek na średnim ogniu, aż będzie gorąco.
Dodać około 2 łyżki oliwy z oliwek, a następnie dodać cebulę, seler, pasternak i czosnek. Smażyć na miękko, pachnąco i na brzegach zaczynać brązowieć.
Dodać wino i podgrzać, aby doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 5 minut, aby spalić alkohol.
Dodaj wodę, kości ryb, głowy krewetek / muszle, górne muszle kraba, tymianek, oregano, pietruszka, liście laurowe, i sól. Doprowadzić to do wrzenia i odtłuścić pianę, która gromadzi się na powierzchni.Gdy nie ma już tworzenia piany, zmniejszyć ogień do średnio niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny.Przecedzić przez durszlak i nacisnąć na części stałe z masher ziemniaków, aby uzyskać co ostatni kawałek zapasów. Odrzuć ciała stałe.Garnek opłucz, umieść na średnim ogniu i dodaj odrobinę oleju. Cebulę i czosnek podsmażamy na miękko i pachnąco, następnie dodajemy pomidory i bazylię.Do garnka wraz z pokruszonymi duszonymi pomidorami i sardelą należy włożyć wywar rybny i doprowadzić do wrzenia.Obniżyć ciepło do średnio niskiego, a następnie dodać kraba, Lucjan i małże i przykryć garnek.
Niech to gotować na wolnym ogniu, aż małże są otwarte i ryba jest gotowane (o 10 protokół).
Dodaj krewetki i kontynuować gotowanie, aż krewetki po prostu włączyć różowy (kolejna minuta lub dwie).
Podawaj Cioppino w dużych miseczkach z posiekaną natką pietruszki lub trybuli do dekoracji i dużym kawałkiem chrupiącego chleba na zakwasie.