Spis treści
Need a danie główne bezglutenowe? Dom może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 901 kalorii, 55g białka, oraz 58 g tłuszczu każdy. Na 6,8 USD za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz masło, nici szafranowe, jogurt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj "Home Sweet Home" Domek Z Piernika, Strona Główna Gładki Dom, oraz Domowe frytki w domu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść imbir i czosnek w małym robocie kuchennym i puree, może trzeba dodać trochę wody, aby go. Jeśli nie masz małego robota kuchennego, możesz zetrzeć przez hand.In mała miska, ubić jogurt, olej roślinny, sól, garam masala, szafran, i 2 łyżeczki mieszanki imbiru czosnku razem. Zapisz pozostałą mieszankę imbiru czosnkowego do sosu.
Włożyć kurczaka do worka z zamrażarką i zalać marynatą, wcierając ją w kurczaka. Wycisnąć całe powietrze z worka i zamknąć. Marynować przez co najmniej 4 godziny lub najlepiej przez noc.Do sosu duszone pomidory przecier z sokami wraz z pastą pomidorową w blenderze lub robocie kuchennym.
Dodaj masło do garnka wraz z Zielonym kardamonem, czarnym kardamonem, cynamonem i goździkami. Smażyć mieszaninę, aż goździki będą puszyste.
Dodaj nasiona kozieradki, papryka chili, i pozostałej mieszaniny imbiru czosnku i saute aż rumiane, i bardzo pachnące.
Dodać puree duszone pomidory i koncentrat pomidorowy i gotować tę mieszaninę na średnim ogniu, aż pomidory staną się bardzo grube i pasty jak (o 45 protokół). Gdy mieszanina zacznie rozpylać, będziesz chciał mieszać ją dość regularnie, aby utrzymać rozpylanie pod kontrolą, utrzymując wystarczającą ilość ciepła, aby zmniejszyć ciecz.Podczas gdy pomidory są zmniejszenie, grill kurczaka. Można użyć albo grill na świeżym powietrzu lub brojlerów, ale w każdym przypadku musi być bardzo gorąco. Chcesz, aby na zewnątrz lekko zwęglone, ale nie chcesz gotować kurczaka przez całą drogę, jak to będzie zakończyć gotowania w sosie. Jeśli gotujesz go całkowicie teraz, będzie się rozgotowany w sosie.
Przenieś kurczaka na deskę do krojenia i pozostaw na co najmniej 10 minut przed cutting.In blender lub robot kuchenny, dodać surowe orzechy nerkowca wraz z 2 szklankami wody. Puree, aż będzie gładkie i mleczne w Kolorze.Gdy mieszanka pomidorów odbywa karmelizowanie wyłączyć ogień i dodać mleko z orzechów nerkowca, ubijając go razem.Przełóż sos przez sitko druciane do rondla, naciskając na ciała stałe za pomocą silikonowej szpatułki, aby uzyskać jak najwięcej sosu, jak to możliwe.
Pokrój kurczaka na duże kawałki i dodaj go do garnka z sosem wraz z solą, liśćmi kozieradki i garam masala. Gotować przez 6-8 minut na średnim ogniu, aż kurczak zostanie ugotowany.
Dodać śmietanę i wymieszać, a następnie wyłączyć ogień. Posmarować masłem kurczaka i skropić odrobiną śmietany na wierzchu.