Spice Cake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Spice Cake. Jedna porcja zawiera 436 kalorii, 7G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka proszku do pieczenia, mielonego imbiru, maślanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Francuskie ciasto czteropalczaste z rumianym maślanym lukrem przyprawowym, Wacky Cake (Spice Cake), oraz Spice Cake.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 i umieść stojak w dolnej trzeciej. Masło i mąka dwie okrągłe patelnie o wymiarach 8 na 2 cale. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, cynamonem, imbirem, gałką muszkatołową, solą i goździkami na arkusz papieru woskowego.
Połączyć maślankę i wanilię w małym dzbanku.
W stojącym mikserze elektrycznym wyposażonym w przystawkę do łopatek, ubij masło ze średnią prędkością, aż będzie kremowe.
Dodaj jasnobrązowe i granulowane cukry i ubijaj, aż będą lekkie i puszyste, o 4 protokół, zatrzymując się raz, aby zeskrobać miskę.
Dodać jajka, 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Beat w mieszaninie mąki z niską prędkością w 3 partiach, naprzemiennie z mieszaniną maślanki, tylko do momentu, gdy ciasto jest gładkie; zatrzymać mikser od czasu do czasu, aby zeskrobać miskę.
Podziel ciasto równomiernie między Patelnie.
Przenieś patelnie do piekarnika i piecz przez 30 do 35 minut lub do momentu, gdy ciasta zaczną się kurczyć z boków.
Niech ciasto ostygnie przez 10 minut, a następnie obrócić każdy na stojaku, odwrócić na inny stojak i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Każde ciasto owinąć folią i przechowywać w temperaturze pokojowej przez noc.
Wytnij 1/4-calowe wycięcie z boku każdego ciasta; pozwoli to na wyrównanie warstw podczas montażu ciasta. Za pomocą długiego ząbkowanego noża przeciąć każdą warstwę ciasta na pół poziomo i ustawić na powierzchni roboczej, pokroić z boku.
Wyśrodkuj 1 dolną warstwę ciasta na talerzu i rozłóż 1/2 szklanki pomarańczowego twarogu na wierzchu, pozostawiając 1/2-calową granicę wokół krawędzi. Przykryć wierzchnią warstwą ciasta, przyciąć bok w dół, dbając o wyrównanie wycięć.
Rozprowadź na wierzchu 1/2 szklanki pomarańczowego twarogu, pozostawiając 1/2-calową granicę. Powtórz z pozostałym ciastem i twarogiem, kończąc warstwą ciasta.
Wierzch i bok rozprowadzić lukrem bezowym.