Speedy Baked Ziti
Speedy Baked Ziti może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 45 i kosztuje 41 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 98 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pieprz, d mozzarella, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj POLLY-o ® Speedy Ziti, Speedy Baked Beans, oraz Pieczone Ziti dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 i zagotuj duży garnek osolonej wody.
Dodać ziti do garnka i gotować, aż tylko al dente.
Odcedzić i ponownie ziti do garnka.
Tymczasem na dużej, głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodaj cebulę i czosnek, przykryć i gotować, aż tylko zmięknie, o 2 protokół.
Dodać zmieloną polędwicę, pokruszony czerwony pieprz i paprykę i doprawić solą. Gotować na dużym ogniu, mieszając, aby rozbić mięso łyżką, aż mięso nie będzie już różowe, o 3 protokół.
Dodaj sos marinara i doprowadzić do wrzenia. Przykryć częściowo i gotować na umiarkowanym ogniu przez 5 minut.
Dodaj sos do ziti w garnku i wymieszaj, aby dokładnie go pokryć.
Dodać ricottę w dużych dollops i delikatnie wymieszać, pozostawiając ją w dużych grudkach.
Wlać połowę ziti do 9-by-13-calowe naczynie do pieczenia i top z połowy mozzarella i Parmigiano. Powtórz z pozostałymi ziti i serami.
Piec ziti na górnej półce piekarnika przez około 15 minut, aż będzie bulgotanie i rumiane.
Pozostaw ziti na 10 minut przed podaniem.