Spatchcocked Chrupiący Szczęśliwy Kurczak Z Bogatym Sosem Pomarańczowym

Spatchcocked Chrupiący Szczęśliwy Kurczak Z Bogatym Sosem Pomarańczowym
Spatchcocked chrupiący Szczęśliwy Kurczak z bogatym sosem pomarańczowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 911 kalorii, 66g białka, oraz 58 g tłuszczu. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odebrać chili w proszku, masło, sok z pomarańczy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać pomarańczowy można śledzić to danie główne z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowany kurczak z pomarańczą i imbirem, Happy Orange Klon Kurczak, oraz Kurczak Spatchcocked.

Instrukcje

1
Kurczak:.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2
Wymieszaj sól, pieprz, czosnek, chili w proszku, tymianek, koper włoski i kminek.Rub kurczaka pod skórą i całego kurczaka z całej mieszanki przypraw; przykryć i marynaty w lodówce na 4-24 godzin.Rozgrzej piekarnik do 450 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Podgrzej ciężką dużą żeliwną patelnię na średnim ogniu, dodaj olej, umieszczając bok kurczaka w dół natychmiast umieść bardzo ciężką patelnię lub pokryte folią cegły na kurczaku i gotuj (bez przesuwania kurczaka), aż skóra będzie złotobrązowa (sprawdź szczypcami) do bardzo ostrej około 15 minut.Sos Pomarańczowy:.W międzyczasie roztopić masło na średniej gorącej patelni; dodać i podsmażyć cebulę przez 3 minuty dodać czosnek, imbir, brązowy cukier, wodę, sok pomarańczowy i skórkę, sok z cytryny, ocet ryżowy i sos sojowy; doprowadzić do wrzenia gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
RamięRamię
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Wymieszać skrobię kukurydzianą i 2 łyżki zimnej wody lub Grand Mariner co zawiesinę; dodać zawiesinę do sosu ubijając cały czas, aby utrzymać SOS gładki; zmniejszyć ogień do średnio niski; i gotować na wolnym ogniu, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
5
Usuń cegły i obróć skórkę kurczaka do góry i zakończ Pieczenie przez 20-25 minut. Dopóki termometr włożony w udo nie zarejestruje 160-165 stopni, gdy soki są całkowicie czyste, a skóra powinna być przepiękna, złotobrązowa i niezwykle chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
6
Usuń kurczaka i pozostaw na krojeniu board.De posmaruj kapiącą patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj sos pomarańczowy do soków na patelni. Odcedzić SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Sos wlać do sosu. na talerzu ułożyć kurczaka z chrupiącą skórką.Podawać od razu z dodatkowym sosem i makaronem długowiecznym lub ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SOS ŁódźSOS Łódź

Składniki

591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebrązowy cukier, pakowanybrązowy cukier, pakowany12 łyżeczki czosnku w proszkumasło lub 1 łyżka olejumasło lub 1 łyżka oleju1kilogramykurczak (maślany patrz uwaga powyżej, wyrzucić wszelkie grudki tłuszczu, umyć i osuszyć ręcznikiem, rozluźnić skórę z fl)kurczak (maślany patrz uwaga powyżej, wyrzucić wszelkie grudki tłuszczu, umyć i osuszyć ręcznikiem, rozluźnić skórę z fl)2Batoniki toffi Heath1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania12 łyżeczki czosnku w proszkumrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy2Batoniki toffi Heathdo średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanejdo średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanej1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokoper włoskikoper włoski1Batoniki toffi Heathczosnek mielonyczosnek mielony6ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1Batoniki toffi Heathpiernik mielonypiernik mielony12 łyżeczki czosnku w proszkuGrand Marnier lub 1 łyżka zimnej wodyGrand Marnier lub 1 łyżka zimnej wody1pomarańcza, sok i skórka zpomarańcza, sok i skórka z1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasok z cytryny, świeżysok z cytryny, świeży12 łyżeczki czosnku w proszku1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1roztopione masło3 paluszki precelkowe3 paluszki precelkowe20fresh cracked pepper turns of)fresh cracked pepper turns of)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 szklanki sosu śliwkowego1 1/2 szklanki sosu śliwkowego33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone liście tymiankususzone liście tymianku2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula biała pokrojona w kostkęcebula biała pokrojona w kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn