Spaghetti z włoskimi klopsikami
Przepis Spaghetti z włoskimi klopsikami może zaspokoić Twoją śródziemnomorską zachciankę w około 1 godzinę i 35 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 20 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 353 kalorie . Ten przepis jest dla 10 osób. Za 1,22 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i kup ząbek czosnku, płatki pietruszki, koncentrat pomidorowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Sprawdza się dobrze jako niedrogie danie główne. Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Sponacular wynoszącą 53% , co jest solidne. Wypróbuj Mummy Meatballs with Spaghetti , Spaghetti squash and meatballs i Easy Italian Meatballs , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż cebulę na oliwie, aż zmięknie.
Dodaj czosnek; gotuj jeszcze 1 minutę. Wymieszaj pomidory, koncentrat pomidorowy, wodę, oregano, sól i pieprz. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
Tymczasem w małej misce namocz chleb w wodzie przez 5 minut. Wyciśnij nadmiar płynu. W dużej misce wymieszaj jajka, ser, czosnek, bazylię, pietruszkę, sól i chleb. Rozdrobnij wołowinę na mieszance i dobrze wymieszaj. Uformuj kulki o średnicy 1 cala.
Na dużej patelni pokrytej nieprzywierającą powłoką, wysmarowanej sprayem do smażenia, smaż klopsiki partiami na oleju, na średnim ogniu.
Dodaj klopsiki do sosu; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 30 minut lub do momentu, aż klopsiki nie będą już różowe.
Ugotuj spaghetti według przepisu na opakowaniu, odcedź.
Podawać z klopsikami i sosem.